Kom forbi Vejle Musikteater og hør om ny stor balletsatsning og kendte skuespillere på turné

Rollen som Giselle er en af de mest krævende i ballethistorien. Ikke alene er partiet blandt de teknisk sværeste, men det kræver også det størst tænkelige dramatiske talent at vise udviklingen fra den uskyldige bondepige til en kvinde vanvittig af kærlighed, skriver teaterforeningen på sin hjemmeside. Billedet her er dog ikke fra Giselle, men fra Svanesøen. Foto: Shutterstock.

I Musikteatrets foyer præsenterer Vejleegnens Teaterforening sine nye forestillinger i eftermiddag fra 15.30 til 18.00.

Hvis du møder op i Vejle Musikteater i eftermiddag, har du chancen for at få en snak med Kasper Wilton, som er teaterchef for Folketeatret. Han kan berette om de seks nye forestillinger, som kommer forbi Vejle. Blandt forestillingerne er Peer Gynt og Emil fra Lønneberg, mens skuespillere som Preben Kristensen, Cyron Melville (Herrens Veje) og Lisbet Dahl er blandt de optrædende.

Foruden Folketeatret er der også repræsentanter fra Teatret Møllen, Teatret Svalegangen, Det Kongelige Teater og Den Jyske Opera, som alle turnerer forbi Vejle i løbet af det næste års tid.

Ligesom en messe

Arrangementet i foyeren finder sted fra 15.30 til 18.00 og er åbent for alle interesserede. Repræsentanterne fra de forskellige teatre har her stande, hvor de fortæller om deres forestillinger. ”Det er ligesom en messe,” forklarer Bodil Dittmer, formand for teaterforeningen.

Hun glæder sig især til en forestilling, som kommer til Vejle d. 7 februar næste år: ”Vi har en meget stor satsning med balletten Giselle fra Den Kongelige Ballet, som kun opføres seks steder i Danmark. Det er med musik af Aalborg Symfoniorkester og koreografi af Nikolaj Hübbe. Det er ikke ret tit vi har de store balletter i Vejle, men det er også en dyr satsning, så vi skulle gerne få fuldt hus,” siger Bodil Dittmer.

Uropførelse af Cleopatra

Foruden messestandene er der også et arrangement i Jacob Gade Salen kl. 16.00. Her kan man blandt andet høre operasangerinde Elsebeth Dreisig fra Den Jyske Opera synge en uropførelse fra operaen Cleopatra. Arrangementet i salen kræver dog at man reserverer billet. I aftes meldte teaterforeningen ud, at der var ti ledige pladser tilbage, men da Vejle24 forsøgte at reservere billet, blev vi mødt med en fejlmeddelelse. Meget tyder derfor på, at alle pladser er besat. Du kan dog gøre et forsøg her.

Hele det nye sæsonprogram kan ses her. Salget til de nye forestillinger gives frit mandag den 30. april.