Kæmpe retromarked og stort modemarked kommer før første gang til Vejle

Retroguld har blandt andet være et tilløbsstykke på Godsbanen i Aarhus. Foto: Ib Sørensen.

Der er dømt skattejagt i weekenden den 1., 2. og 3. februar, når man kan finde små skatte og gøre sig et kup på de to genbrugsmarkeder Retroguld og Hello Vintage i Spinderihallerne.

Markederne er allerede et stort tilløbsstykke i byer som Aarhus, Aalborg, København og Odense, men det er første gang at Retroguld og Hello Vintage kommer til Vejle. Og arrangørerne garanterer at det vil blive et sandt mekka for skattejægere og vintageelskere.

Bag de to markeder står ægteparret Frederik og Louise Trillingsgaard. Louise er kendt som forfatteren til bogen Retroguld, og som deltager i programmet Fantastiske Hammerslag på TV2.

Spinderihallerne og Vejle Kommunen støtter op om genbrugsmarkederne.

Køb secondhand-tøj som bland-selv-slik

Om fredagen er der modemarked på programmet. Hello Vintage er et vintage-modemarked, hvor du betaler efter vægt. Konceptet svarer til bland-selv-slik, hvor du vælger det, du vil have, og så betaler du for det præcise antal gram. 200 kroner er prisen per kilo tøj. En smart top eller en lækker t-shirt koster typisk omkring en flad tyver.

Hvis man skal være helt sikker på, at gøre det bedste kup, er det en god idé at dukke op til start.

”Efter mange år i modebranchen, har vi konstant en finger på pulsen og ved, hvad der rører sig på den danske modescene. Vi omdanner trends til secondhand-mode og køber matchende varer hjem. Du finder derfor ikke en hal fyldt med hardcore retro-flowerpower-klæd-ud-kjoler, men til gengæld en nøje afstemt trendhal - selvfølgelig kombineret med smukke og sprælske vintagekjoler,” siger Frederik Trillingsgaard, som også nævner at det plejer at være en fest, når der bliver afholdt kilomarked.

Det koster 30 kroner i entré at komme ind til Hello Vintage. Børn under 12 år kommer gratis ind.

Retroguld med over 70 stande

Lørdag og søndag, den 2. og 3. februar er det så tid til Retroguld, hvor man kan gå på opdagelse i de mere end 70 stande, som sælger alverdens forskellige sager til hjemmet.

”På Retroguld finder du alt, hvad dit indretter-hjerte kan begære af genbrug inden for genrer som retro, antik, samlerobjekter, fransk brocante, romantisk landstil, vintagemode og industrielt design med mere. Her er virkeligt noget for enhver smag,” siger Louise Trillingsgaard, og fortsætter:

”Vi kalder os selv Retroguld-familien. Her på markederne passer vi på hinanden og løfter hinanden. Der er ikke plads til hverken ufin opførsel eller dårligt humør. Det skal være rart og velkommende at deltage som udstiller, og at handle her som kunde. Alle er velkomne, både private og etablerede butikker, derfor er der priser til enhver pengepung.”

Entré-biletten til Retroguld koster også 30 kroner, men så dækker den også både lørdag og søndag. Børn under 12 år kommer gratis ind.

Praktisk information:

Hello Vintage: Fredag den 1. februar fra klokken 15 til 19. Entré 30 kroner (børn under 12 år er gratis)

Retroguld: Lørdag og søndag, den 2. og 3. februar fra klokken 10 til 16 begge dage. Entré 30 kroner (børn under 12 år er gratis). Entréen dækker begge dage.