Hvornår kommer de selvkørende og flyvende biler? Få svar på biblioteket i september

Kom og hør to tankevækkende foredrag om, hvordan nye transportmidler vil påvirke vores liv, når TV-vært Sonja Stockmarr og journalist Johannes Hartkopf-Mikkelsen besøger Vejle Bibliotek.

Undertegnede er velsagtens næppe den eneste, der, når jeg fylder brændstof på min bil, føler mig som en fyrbøder fra fortiden. I den slags stunder er det oplagt, at lade tankerne vandre, og overveje, hvornår i alverden teknologien kommer up to date.

Kort ude i fremtiden, den 19. september, bliver der på Vejle Bibliotek afholdt to foredrag af to personer, som ved ganske meget om fremtidens transportformer, og hvordan de indenfor den nærmeste fremtid kan påvirke vores liv og vores byer.

Fremtidens transportdesign

Under titlen ”Fremtidens transportdesign” viser Sonja Stockmarr fotos fra sin tur verden rundt og fra forskellige idéer til nye transportformer, der florerer både på nettet og i virkeligheden. Vil man kunne sove hele vejen til arbejde? Vil vi ikke længere have vores egen bil? Vil bilkøerne vokse, eller vil vi få motorveje i luften? Det er nogle af de spørgsmål, som Sonja Stockmarr vil forsøge at besvare denne september-aften.

Som tv-vært har Sonja Stockmarr rejst med DR verden rundt for at undersøge, hvordan fremtidens biler, droner og skibe kommer til at se ud. Sonja Stockmarr er uddannet arkitekt og byplanlægger fra Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole og er i dag selvstændig rådgiver inden for byplanlægning og arkitektur

Selvkørende biler – hvornår bliver de til virkelighed?

Én ting er flotte idéer og gode intentioner. Noget helt andet er at få tingene til at blive til virkelighed. Så hvor selvkørende er de mest avancerede transportmidler på vejene egentlig i dag? Hvor lang tid skal vi vente, før vi kan overleve en lur bag rattet? Og hvordan kan en bil overhovedet køre selv? 

Det vil journalist Johannes Hartkopf-Mikkelsen forsøge at besvare. Med en grundlæggende begejstring for selvkørende biler leder han efter svarene gennem research, interview og test af biler. Ved hjælp af billeder, video og forklaringer giver han et indblik i, hvordan selvkørende biler allerede er virkelighed. Og hvorfor de alligevel ikke bliver en del af gadebilledet lige med det samme.

Johannes Hartkopf-Mikkelsen er uddannet journalist fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Han beskæftiger sig med selvkørende transport som redaktør på nichemediet www.udenhaender.dk - som han her er ude at testkøre en Tesla for - uden hænder.

Foredragene finder sted på Vejle Bibliotek den 19. september fra klokken 19 til 21. Det koster 60 kroner.