Gratis visesang på Vejle Lystbådehavn og Brejning Havn

Lørdag den 14. juli lægger Visens Skib til kaj i Vejle Lystbådehavn. Skibets besætning går derefter i land, og synger danske viser i samspil med hinanden og de tilhørende, som kan synge og klappe med på velkendte sange og omkvæd. Dagen efter går turen til Brejning.

I juli og august drager Visens Skib på sommertogt. Hver dag under sommertogtet sejler skibet til en ny havn, for gratis at underholde med danske sanger og viser, der fremføres med engagement og indlevelse.

Visens Skib opstod, da Kaptajn Niels Skouby også kaldet Højben, og en kammerat var på sejlerferie og oplevede den store begejstring, når nogen hev en guitar frem og bød op til fællessang – i modsætning til irritationen over de sejlere, som tændte for musikanlægget i det fri.

De gæve visesangere satte sig derfor for at sejle rundt til de danske havne og lave et kulturpolitisk oprør mod den engelsksprogede musik, som vælter ud af højtalerne, og som de finder opgejlet og kunstigt. Målet var at skabe intens stemning og nærhed blandt folk, når folk kan forstå og kan synge med på sangene. Det er nu en gang mest autentisk at udtrykke sig på det sprog, man selv tænker og drømmer på, mener besætningen.

Frivilligt og gratis

Visens Skib erklærede formål er derfor at fremme kærligheden til og brugen af vores fælles danske og folkelige vise- og sangskat. Ingen af de vekslende dygtige amatører, semiprofessionelle eller professionelle solister og musikere ombord profiterer af koncerterne.

Som sagt lægger Visens Skib til kaj lørdag den 14. juli Vejle Lystbådehavn, Baadekajen 6. Vejle. Visesangen starter klokken 20, og det er ganske gratis. Medbring eventuelt noget at sidde på. Dagen efter, søndag den 15. juli, lægger Visens Skib til land i Brejning Havn

Sådan ser det ud - og lyder det - når visesangerne synger for:

Visens Skibs Sommertogt fra Hou lystbådehavn 1