Forfatter, idéhistoriker og flaskesamler: En ægte original kommer til Børkop

På næste onsdag holder idehistoriker og forfatter Lars Morell foredrag i Børkop.

En ægte original. Bedre kan Lars Morell velsagtens ikke beskrives. I 16 år var han ansat på Aarhus Universitet, men omkring årtusindskiftet brød han med konformitetens rammer, og har siden ernæret sig som forfatter, foredragsholder, flaskesamler med mere.

Dokumentarfilmen De Originale, der blev sendt på TV2 i sommer, skildrer netop Lars Morells liv og virke. Filmen går tæt på Lars Morell og tre af hans venner. De er ikke synkroniserede med tiden og det omgivende samfund. De blæser på gængse normer, og tiltrækkes af det skæve, af kaos og det veloplagte vanvid hos hinanden. Filmen følger vennerne liv gennem syv år – et liv på kanten mellem lyset og mørket, det muntre og det forfærdelige, orden og kaos.

Onsdag den 7. november besøger Lars Morell Børkops kulturhus, MarKant, hvor han blandt andet vil fortælle om filmen, men også om sit liv, sit forfatterskab og sit venskab med kendte kunstnere.

De Originale kan ses på Filmstriben

Lars Morell er kendt som en ypperlig foredragsholder, der kan fortælle med indsigt og engagement. Det er foreningen Kunstskabet som arrangerer foredraget, og de præsenterer blandt andet Morell med ordene: ” Han er en troværdig tryllekunstner i formidling, en eminent fortæller, han er rottefængeren fra Hameln, der får alles opmærksomhed.”

Foredraget finder sted i MarKant, Ågade 6, Børkop den 7. november klokken 19.30. Dørene åbnes klokken 19. Prisen inklusive kaffe er for medlemmer er 60 kroner og for andre 100 kroner.                                                                                                                

Ved hjælp af dit bibliotekslogin kan De Originale ses på Filmstriben her.