Er du den perfekte forælder? Så skal du ikke deltage i dette arrangement

Vejle Politi og Vejle Kommune inviterer til gratis forældreforedrag 14. november i Bygningen i Vejle. Her vil to foredragsholdere gøre forældre klogere på moderne forældreskab og en teenagers hjerne.

Hvor længe må mit barn spille iPad? Kan man opdrage på en teenager? Opfører mit barn sig ordentligt i skolen? Er jeg god nok som forælder, eller er de andre bedre end jeg?

Det er bare nogle af de spørgsmål, som mange forældre med børn i skolealderen til tider tumler med. Nu får de chancen for at få svar på nogle af deres mange spørgsmål.

Alle forældre i Vejle Kommune med skolebørn i 0.-10. klasse er inviteret, når Vejle Politi og Vejle Kommune holder forældreaften i Bygningen.

Denne aften har forældrene chancen for at møde de to psykologer Rikke Yde Thordrup og Anne Dorthe Hasholt.

Moderne forældreskab - gå kærligt foran

Rikke Yde Thordrup, der er psykolog, vil fortælle om "Moderne forældreskab - gå kærligt foran". I oplægget fortæller Rykke Yde, hvordan hun selv som markant forælder er i risiko for at udvikle børn, der larmer og bidrager til mistrivsel i klassen.

Hun kommer blandt andet ind på, hvem der har ansvaret for mistrivsel i klassen, og hvad de fagprofessionelle og forældrene sammen kan gøre for at bringe det enkelte barn i balance og klassen ind i en positiv udvikling og trivsel.

Bliv klogere på en teenagers hjerne

Den anden foredragsholder, Anne Dorthe Hasholt, vil fortælle om, hvad der sker i en teenagers hjerne, og hvorfor en teenager ikke kan tåle at være "alene hjemme" mentalt.

Hun kommer blandt andet ind på, hvad det er for evner, en teenager er i gang med at udvikle, og hvorfor teenagere tror, de er udødelige og svinger helt vildt følelsesmæssigt, bliver uansvarlige, ukoncentrerede, roder helt vildt og virker som om, de ikke er tilstede. Hun giver også et bud på, hvad det kræver at være forældre til en teenager.

Praktisk info:

Forældreaftenen foregår 14. november i Bygningen, Ved Anlægget 14B i Vejle, og varer fra klokken 19 til 22.

Forældre, der ønsker at deltage, skal tilmelde sig til anmli@vejle.dk med navn og antal deltagere senest 5. november. Der kan max være 300 forældre, så det er først til mølle.