Det sker i Vejle i julen: Mary Poppins, Ramajetter og vinterbadning

Nogle af de populære figurer fra DR Ramasjangs julekalender 'Ramajetternes Jul' slår vejen forbi Bryggen den 22, december. Foto: DR.

Endelig er det jul, og nu samles familien til juleaften og efterfølgende julefrokoster. Hvis lysten kommer til at komme ud, har vi her samlet en oversigt over, hvad Vejle har at byde på i julen. Der er blandt andet musikalske indslag og premiere på den nye film med Mary Poppins.

I julen har man endelig tid til familien, men også tid til at udforske, hvad man kan opleve i Vejle. Derfor har Vejle24 endnu engang listet op, hvad der sker byen. Du får en oversigt over de spændende arrangementer i juletiden lige her.  

Danmarks eneste julekabaret

I Vejle Musikteater kan man den 20. december opleve Danmarks eneste julekabaret. Det sker når Jacob Morild præsenterer Andens Verdenskrig – Liva på Jul. Normalt foregår stykket på Café Liva, men i anledningen af Liva Julekabarettens 30 års jubilæum har Jacob Morild valgt at tage på turné. Stykket er blevet taget godt i mod, og har både været nomineret til en Reumert og fået 5-stjernede anmeldelser.

Læs mere om stykket her.

Kæmpestor Open Mike

Er du til stand up, bør du allerede i aften tage forbi Vejle Musikteater. Normalt bliver Open Mike nemlig afholdt i Jacob Gade Salen i Vejle Musikteater, hvor der er plads til 300 publikummer, men den 20. december rykkes det ind i den helt store sal, hvor der bliver plads til 1.100 publikummer. Det er ganske gratis, og netop på grund af den store sal, er der næppe nogen chance for at gå forgæves.

Læs mere her. 

Julekoncert i Vor Frelsers Kirke

Den 21. december spiller den folkekære trompetist Per Nielsen i Vor Frelsers Kirke med julekoncerten, Christmas Time.

Læs mere om koncerten her.

Juletog, jazz og Ramajetter på besøg

I de sidste juledage kan du stadig køre med juletoget i Vejles gågader. Du står på på Nørretorv og Søndertorv.

Du kan også opleve de hyggelige vægtere, der synger sig gennem Vejles julepyntede gader. Derudover spiller Oskars jazztrio jazz på Søndertorv, så der er gode musikalske indslag, når de sidste julegaver skal i hus.

Den 22. december er der desuden både klokkespilskoncert med kor på Rådhustorvet. Har du børnene med, er der desuden show med DR’s Ramajetterne på Plateauet. Efterfuldt af Meet & Greet, autografskrivning og selfies. Børnene kan også få en sidste mulighed for at fortælle deres ønsker til julemanden, hvis I tager forbi Bryggen.

Læs mere her.

Løb for et godt formål juleaftensdag

Hvis du vil være aktiv inden julemaden skal indtages kan du deltage i 2412Run Vejle som foregår juleaftensdag den 24. december mellem kl. 9-12. Gå eller løb 4 km i Vejle midtby med venner og familie og støt samtidig udsatte børn til en aktiv fritid i lokale idræts- og fritidsforeninger. Løbet starter mellem Lido og Bryggen og er uden tilmelding. Man skal bare møde op.

Læs mere her.

Mary Poppins i Lido Biograferne

I denne kolde tid er det meget oplagt at tage i biografen, og mellem jul og nytår er der premiere på den længeventede Mary Poppins vender tilbage med Emily Blunt i hovedrollen som Mary Poppins. Filmen vises både med engelsk og dansk tale, så det er for børn i alle aldre.

Læs mere her.

Hop i havet nytårsaftensdag

Den 31. december inviterer Vejle Nytårsbad alle modige vinterbadere til at få en frisk start, inden vi skydes ind i det nye år. I den forbindelse har de arrangeret at overskuddet går til Make-A-Wish Ønskefonden, som støtter børn mellem 3-18 år med livstruende sygdomme. Så du støtter dermed et godt formål i samme forbindelse. Vejle Nytårsbad opfordrer til at man medbringer udklædning og et håndklæde.

Læs mere her.