Det sker i Vejle: Hvam og Øgendahl, Kørners Kunstkonkurrence og markedsdage

Det er en uge med både kunst, musik og komik vi går i møde. Vejle24 giver dig her ugens overblik over de events du kan deltage i, i ugens løb.

Hvad skal du lave i ugens løb? Vejle24 giver dig her et overblik over hvad der sker i Vejle.

Vejle Symfoniorkester og Partners

Tirsdag den 30. april giver Vejle Symfoniorkester en symfonisk koncert med titlen ”fra øst mod vest”. Vejle Symfoniorkester spiller forårskoncert med kendte klassiske værker af Dvorak, Rachmaninov og Sjostakovich. Solisten bag er pianisten Alexander Ventegodt.

Programmet er følgende:

  • Dmitri Sjostakovich: Festive Overture Op 96 fra 1954
  • Sergei Rachmaninoff: Klaverkoncert nr 2 i C mol fra 1901
  • Antonin Dvorak: symfoni nr 9 i E mol “Fra den nye Verden” (1893)

Læs mere her. 

Vejle Kunstmuseum står bag en ny udstilling PARTNERS med museumsinspektør Pernille Rom Bruun i spidsen.

Syv lokale foreninger har åbnet deres døre for syv af landets kunstnere, der hver især har skabt et værk til udstillingen med udgangspunkt i det interessefællesskab, de har mødt ude foreningerne. Få fortællingen om arbejdet med udstillingen og få indblik i, hvad der sker, når en kunstner og en forening arbejder sammen og skaber et partnerskab på et kunstmuseum 

Læs mere her.

DET GODE SELSKAB – Hvam og Øgendahl

Fredag den 3. maj går Frank Hvam og Mick Øgendahl på scenen i Vejle Musikteater til et show man ikke før har set.

Frank Hvam udtaler: ”Vi hygger os rigtig godt i hinandens selskab. Vi er begge mænd, hvide, heteroseksuelle og født på landet – det giver en del at snakke om… og en del at være bange for.” 

Mick Øgendahl tilføjer: ”Frank prøver at sige noget klogt, mens jeg mere koncentrerer mig om at være sjov. På den måde supplerer vi hinanden godt.”

Læs mere her. 

Kørners kunstkonkurrence og markedsdag

3. maj slår Vejle Kunstmuseum dørene op for den kendte kunstner John Kørner, som for andet år i træk skal udvælge den eller de unge kunstnere, der skal løbe med årets pris.

Kunstner John Kørner står sammen med Billedkunst- og Designlærerforeningen i spidsen for Kørners Kunstkonkurrence, hvor de har papir som årets tema. Det er samtidig det materiale, de unge kunstnere arbejder med og i. De bedste af de unges værker kan ses på Vejle Kunstmuseum og efterfølgende på Kastrupgaard Samlingen.

Læs mere her. 

Lørdag den 4. maj er der igen Markedsdag i Vejle. Temaet for markedsdagen er "har du noget tilovers?", "skal vi bytte?" og "Guld i Gemmerne".

Markedsboderne bliver fordelt i Vestergade, Søndergade, og Torvegade/Nørregade, og der vil være noget for en hver smag.

Læs mere her. 

Hush og Danmarks Underholdningsorkester

Lørdag den 4. maj kan du opleve en unik symfonisk koncert med HUSH & Danmarks Underholdningsorkester.

Sangerinde Dorthe Gerlach siger: “Vi har turneret med vores eget band og senest helt akustisk her i efteråret. Men at stå på scenen med Underholdningsorkestret i ryggen bliver virkeligt en ‘once in a lifetime’ oplevelse! Det sus du mærker fra sådan et orkester er helt ubeskriveligt, og jeg glæder mig til at udforske de mere filmiske farver i musikken.”

Læs mere her.