Danmarks største pole-konkurrence kommer til Vejle i slutningen af september

Den 29. september bliver det muligt at overvære Danmarks største pole-konkurrence i Vejle Musikteater. Danish Nationals med 45 deltagere løber af stablen for tredje år i træk.

Det er typisk teater, stand-up og musik, der kan opleves, når man besøger Vejle Musikteater. Sådan bliver det dog ikke i slutningen af september, når den store sal i Musikteateret bliver lavet om til et pole-dancing univers.

Den 29. september er det nemlig blevet tid til Danish Nationals, som er den største pole-konkurrence i Danmark og samtidig det uofficielle Danmarksmesterskab. Arrangementet er prestigefyldt og anerkendt hos de folk, der går op i pole-dancing, mens det ikke er et event, som den almene vejlenser har hørt meget om.

Der er dog god grund til at dukke op og overvære arrangementet, også selvom du aldrig har været i nærheden af en polestang før.

"Pole er en fantastisk sport. Den er også rigtig god som tilskuer, da man ikke kun får et indblik i sporten, men også kan se både styrke, ynde, dans, smidighed, akrobatik og meget mere i et og samme show. Og så har vi jo Jimmy Lauridsen, (stand-up komiker red.) som vært hele aftenen, så der bliver også en del at grine af," fortæller Lia Damen, formand for Pole Fitness Vejle der står bag Danish Nationals.

Kan du fortælle lidt om, hvad der kommer til at ske i løbet af arrangementet?

"Konkurrencen starter klokken 15:00, hvor European Masters kategorien kommer på. Derefter bliver det beginners, intermediate, advanced og male. For hver kategori ud over Masters bliver tricksene vildere og vildere. Jimmy Lauridsen kommer til at stå for at præsentere de forskellige deltagere og fylde tiden mellem deltagerne ud. Til slut bliver der en præmieoverrækkelse, og så er der en masse trætte men fantastiske mennesker, der enten skal hjem eller måske en tur i byen," lyder det fra Lia.

Sådan kan det blandt andet se ud, når man optræder med poledancing

"Har alle ikke et ønske om at føle sexet"

Pole-fitness er en sport, der er vundet meget frem i løbet af de seneste par år. Det udspringer dog fra en mere seksuel dans, der oftest kan ses på mørke klubber sent ud på natten.

Det er dog ikke den form for dans, man skal forvente at se, når man møder op til Danish Nationals. Selvom udøverne har begrænset med tøj på, så er det ikke noget, der skal forbindes med striptease.

"Polere tager normalt ikke tøjet af, så man kan jo ikke ligefrem kalde det striptease. Poleudøvere har ofte ikke ret meget tøj på fra starten, fordi det kræver bar hud at hænge fast i polen. Dette bliver måske af nogle misforstået som et forsøg på at være sexet, og ærlig talt, har alle ikke et ønske om at føle sig sexet en gang i mellem? Det burde da være helt okay, også til en pole-konkurrence," sige Lia Damen, der slår fast, at pole er lige præcis det, som man vælger at gøre det til.

"Pole er lige hvad man gør det til. Det kan være sexet, men det kan også være akrobatisk eller ren styrke. Det afhænger af hvad udøveren vælger, men det kan selvfølgelig også være en blanding, så det bliver et display af styrke, ynde og smidighed, og dermed et fantastisk show," slutter Lia Damen.

Danish Nationals 2018 er tredje år konkurrencen bliver afholdt, og der vil i år være 45 deltagere på tværs af kategorierne. Der er plads til 600 publikummer, og billetterne kan købes via Vejle Musikteaters hjemmeside.

Skulle man selv være interesseret i at prøve at lege i en polestang, så afholder Pole Fitness Vejle workshops med nogle af de bedste poledancere i verden. Poledancerne fra henholdsvis USA, Frankrig og England vil også være dommere ved konkurrencen.