Bæredygtighed, økologi og dyrevelfærd er ingredienser i Danmarks Bedste Burger

Foto: PS-Photo / Patrick Sørensen

Det nye hold hos Burger Shack i Vejle har en klar ambition: burgerbaren skal være vejlensernes absolut foretrukne.

Selvom Burger Shack i Vejle har fejret sin første fødselsdag, så er det som om, at det først er nu - lidt over et år efter første åbningsdag - at restauranten er ved at finde sin gænge. Vejlenserne tog fra begyndelsen pænt imod den nye burgerbar, men en tumultarisk start med skiftende ejere har gjort det svært at få helt gang i forretningen.

Bæredygtige kerneværdier på menuen

Siden den første Burger Shack åbnede i Aarhus for tre år siden, har kæden slået sig op på, at de har økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd i højsædet. De værdier er fortsat toneangivende, når Burger Shack planlægger og tilbereder sin menu.

Den filosofi praktiserer man også hos kædens restaurant i Vejle. Det fortæller restaurantens manager, Camilla Behjani, da Vejle24 møder hende under paraplyerne på Vejle Midtpunkt. Da den nye og nuværende ejer overtog Burger Shack i april blev Camilla - der tidligere har været bestyrer på TemaBar og BarMix - ansat som stedets manager.

"Værdierne er enormt vigtigt for os. Vi går 100 procent ind for økologi, bæredygtighed og dyrevelfærd. Alt vores grønt er fx økologisk, vores kød kommer fra fritgående kvæg og pomfritterne er udelukkende lavet af danske kartofler," siger manager Camilla Behjani - inden hun uddyber:

"Vi fokuserer meget på at bruge lokale råvarer fra Danmark. Det går jeg meget op i, fordi så ved jeg, at det vi serverer er i orden."

Burger Shack blev i 2018 kåret til at servere Danmarks Bedste Burger i en landsdækkende konkurrence, som Opdag Danmark stod bag.

Burger Shack skal være Vejles foretrukne burgerbar

Det nye hold på Burger Shack kun har været i gang i en måned, men der er  allerede sket synlige forandringer i restauranten med de træbeklædte vægge.

Netop væggene er blevet behængt med plakater, der repræsenterer restaurantens værdier og med billeder af de japanske Wagyu-køer, som er en af de tre slags kød, bøfferne i restaurantens burgere består af. Derudover er menukortene over disken også blevet rammet ind. Før var de kun hæftet op, men den ophængning matchede ikke med det nye holds ambitionsniveau for Burger Shack i Vejle. Dét er nemlig tårnhøjt.

"Jeg vil gerne derhen, hvor svaret altid er "Burger Shack", når folk vil have en burger i Vejle," slår Camilla Behjani fast.

"Der er ingen tvivl om, at vi har været ramt af ejerskifte, men både os hernede og Burger Shack-kæden vil rigtigt gerne Vejle, men det er svært, fordi det handler også om at have det rigtige hold. Det mener vi, at vi har nu."

Manageren kan desuden fortælle, at vejlensernes yndlingsburger er restaurantens Shack Burger, som består af en bøf, cheddar ost samt økologiske grøntsager på en friskbagt burgerbolle.

I fremtiden drømmer Burger Shack Vejle om at kunne tilbyde sine kunder udbringning, men indtil videre fokuserer de på at stille sulten hos forbipasserende og stamkunder, der besøger restauranten i Vejle Midtpunkt

Foto: PS-Photo / Patrick Sørensen