Åbent Landbrug: Vejlensisk gård slår dørene op næste søndag

Søren Buhl Knudsen og Anette Henriksen med to af deres børn. De er fjerde generation der driver landbrug på Lundbjerggaard. Foto: aabentlandbrug.dk

Søndag den 16. september inviterer landbrug over hele landet indenfor. I Vejle foregår det på Lundbjerggaard ved Gammel Højen.

Det er efterhånden blevet en fast tradition, at landbrug over hele landet én gang om året åbner dørene, så man kan få et indblik i livet og produktionen på landet.

I år foregår Åbent Landbrug den 16. September fra klokken 10 til 16. Blandt de gårde, som byder indenfor, er Lundbjerggard som ligger en smule syd for Vejle nær Gammel Højen.

Forventer op mod 3.000 gæster

Til daglig går livet sin vante gang på Lundbjerggard, hvor Søren Buhl Knudsen og Anette Henriksen bor sammen med deres tre børn. Det er Søren Buhl Knudsen der driver bedriften, som består af 175 malkekøer, hvis mælk bliver brugt til osteproduktion.  

På næste søndag er ingenting dog som vanligt. Her forventes det nemlig at op imod 3.000 gæster vil valfarte til gården for, at få et indblik i livet på landet. Det er i hvert fald så mange, som besøgte Lille Damkærgård ved Skærup, som de seneste år har slået dørene op til Åbent Landbrug, fortæller Søren Buhl Knudsen.

Han er dog ikke nervøs for det store rykind.

”Vi er 20, der hjælper til med at få det afviklet, så det skal nok gå. Det foregår jo også over mange timer, og de første plejer allerede at ankomme en halv time før start,” siger han.

Vil gerne give et indblik

De mange hjælpere kommer fra den lokale landbrugsforening, som ønsker at støtte op om arrangementet. Selv mener Søren Buhl Knudsen også, at det er godt, at andre kan få et indblik i livet på en gård.

”Der plejer altid at komme mange småbørnsfamilier, og det er jo rigtig fint, at de kommer ud og ser, hvordan fødevarerne bliver produceret. Vi vil også gerne vise hvor kødet og mælken kommer fra, og hvordan vi driver vores landbrug.”

Oplev malkning og få pedaltraktorkørekort

Der er planlagt flere aktiviteter på gården i forbindelsen med arrangementet. Flere af dem henvender sig især til de mindre - men alle er naturligvis velkomne. Man kan blandt andet få lov at klappe kalvene, opleve en malkning, forlyste sig på nogle oppustelige hoppebolde, som er formet som køer, og tage et kørekort på pedaltraktor.

For en flad tyver, er der også mulighed for at få en tur i hestevogn, og hvis man bliver sulten, står de lokale spejdere for at sælge pølser, kage og vand.

Som nævnt finder arrangementet sted søndag den 16. september fra 10 til 16 - og det er ganske gratis. Du finder Lundbjerggaard på adressen Gl. Højenvej 98, 7100 Vejle.