Uffe Elbæk vil være borgmester i Vejle

Uffe Elbæk har store ambitioner og sigter nu efter den vejlensiske borgmesterkæde.

”Det er sidste udkald. Hvis Vejle skal reddes, er der brug for noget nyt. Noget større, bedre og helt og aldeles alternativt. Noget ingen har tænkt eller gjort før,” siger Alternativets åndelige leder, Uffe Elbæk.

Han afviser pure, at det skulle være et problem både at være statsminister og borgmester i Vejle.

”Tvært imod. De to poster er som skabt for hinanden. Hvordan skulle jeg kunne være hele Danmarks statsminister, hvis ikke jeg også var borgmester i Vejle. Det giver jo ingen mening,” siger Elbæk og ser troskyldigt på The News udsendte medarbejder.

Nu eller aldrig

”Vi er nødt til at bryde med den vanetænkning, der hidtil har præget kommunalpolitik. Hvorfor skal Vejles borgere afskæres fra muligheden for at få mig som borgmester. Det er en hån mod mangfoldigheden, treenigheden og Gandhis hjemmespundne lændeklæde,” siger Elbæk og tilføjer, at han simpelthen bliver så ked af det, når nogle få formørkede mennesker vælger ikke at forstå ham.

”Jeg gør jo ikke det her for min egen skyld. Vejle har brug for mig. Der er brug for mig overalt. Også i det verdensparlament, vi har foreslået,” siger Uffe alt imens han langsomt begynder at vugge frem og tilbage med overkroppen, som en Tora-reciterende ortodoks jøde.

”Det er nu eller aldrig, for nu at citere Elvis, som jo også blev konge, selvom han bare var musiker. Det ene udelukker ikke det andet. Og intet udelukker mig. Jeg er din indgang og din udgang. Dit alfa og omega. Din hat og din stok. Jeg. Jeg. Jeg. Det er …. helt …crazyyyyyyyy."

Dagens satire bringes i samarbejde med TheNews.dk