Hoppeborg formet som katedral er endelig blevet pustet op

Vejle slår alle hoppeborgskirkerekorder med den endelige oppustning af byens nye vartegn og missions-magnet – en vantro kopi af Vor Frelser Kirke.

I 2016 fik Fonnesbækkirken i Ikast-Brande kommune en. Forleden blev Ferslev Kirke flankeret af en hoppekirke, og Sognepræst Mikkel Højholt kunne stolt udtale:

»Der er rigtig mange mennesker, der har brug for at vide, at man i kirken også godt kan være lidt skrupskør.«

Men Vejle overtrumfer nu dem alle med det, Sognepræst Bjørn Bællespæk ikke tøver med at kalde for en hoppekatedral.

»Projektet er udtænkt sammen med vore mange kulturmedarbejdere og indtil flere lokale og internationale reklamebureauer,« fortæller den disruptive prædikant og fortsætter:

»Sagen er den, at folkekirken har ekstremt mange penge og uendeligt få gæster i butikken. Vore rådgivere har sagt, at børn vil tigge og bede om at blive døbt, når de hører om hoppekirken.«

Wienerbrød erstatter vin og brød

Hoppekatedralen er så stor, at vi faktisk ikke har hørt noget til kirketjener, Jorge de Burgos, efter at han i går begav sig ind i kirkens labyrintiske indre sammen med to yngre kvindelige medarbejdere fra et af reklamebureauerne,« forklarer Bællespæk; men beroliger samtidig med, at gamle Jorge før har været på Herrens Mark i længere perioder.

»Vi regner ikke alene med at få hundreder af Vejleborgere til at gå til gudstjeneste. Vores døbefonde vil ligne kinesiske karpedamme, når en flodbølge af børn fra nær og fjern skal boltre sig i vievand, vin og brød  for blot at kunne hoppe sig frem mod konfirmation, bryllup og endelig begravelse  – ja, vi har faktisk erstattet vin og brød med Wienerbrød,« forklarer en begejstret præst.

The News udsendte når lige at høre noget om oppustelige kister og iPads som gravsten, inden en biskop hiver ham ind i et sideskib og alt bliver meget stille.

Dagens satire bringes i samarbejde med The News.