Vejlensisk burgerbar laver den burger, som slog Elvis ihjel

Ikke bare er udbuddet af burgere vokset i Trekantsområdet de seneste år. Selve burgerne er også vokset kraftigt. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Under Finanskrisen var den gennemsnitlige jyske burger 14 cm i diameter og 6 cm i højden. De mål voksede langsomt og støt efter 2010. I 2018 er målene oppe på 18 cm i diameter og 9 centimeter i højden.

Det er netop, hvad visse burgerkendere kalder burgerens gyldne snit.

“Der er grænser for, hvad et menneske rent praktisk kan håndtere,” siger madanmelder Rikki Bøfstrup fra Vejle24 til The News.

“Allerhelst skal den kunne holdes, klemmes og trykkes ned med en enkelt hånd. Det ligger ligesom i burgerens dna. Den er jo oprindeligt – det skal vi ikke glemme – bare en bøfsandwich.”

Rider på burgerbølgen, mens den skummer

En række nye burgerbarer er vokset frem på det seneste. Vejle24 har løbende uddelt bølger til de nye burgerbarer, men der kommer flere til – hurtigere end noget medie kan følge med.

Senest har Burgerbaren Graceland på Ibæk Strandvej annonceret, at de vil lave den burger, som slog Elvis ihjel. Der er tale om en dobbelt smørstegt sesambolle, som gaber over to oksebøffer, som balancerer mellem kalkunbacon, to spejlæg sunny side up, et par salatblade og en hemmelig opskrift på den generøst distribuerede dressing.

Burgerfolder Kim Hakkis fra Graceland siger, at dressingen er burgerhemmelighedens sjæl:

“Herude i køkkenet kalder vi den bare Presley. Vi ved godt, at Elvis tog en mundfuld for mange af den her burger – efter sigende kunne han i sine velmagtsdage sætte hele to til livs til morgenmad – men holder man sig til den gyldne mellemvej er her ingen ko på isen: Den sunde dansker vil kun have fornøjelse af sin Elvis-burger. På den anden side er en enkelt nok til at dække et døgns kalorieindtag. Selv har jeg været oppe på tre, men det også fordi jeg arbejder hårdt her i køkkenet,” slutter Kim Hakkis og iler svedende videre ved stegepanderne.

Risiko for kæberaslen

Gracelands Elvis-burger er en af dem, der hiver gennemsnittet fra Danmarks Statistik op. Med sine 24 cm i diameter og en højde på 13 centimeter bryder den ikke bare med gængs teori om det gyldne burgersnit – den kan få en lidt for sulten bredflab til at gabe kæberne af led for at kunne rumme hele dens højde på en gang og derved få glæde af samtlige smagstoffer samtidigt.

Der dog ikke været brug for lægelig assistance indtil videre.

Vejle24 har endnu ikke anmeldt burgeren, der slog Elvis ihjel.

Dagens satire er bragt i samarbejde med TheNews.