Vejle Boldklub køber tidligere Ajax-spiller: Skal holde målet rent i Nørreskoven

Vejles nyindkøbte målmand. Foto: Vejle-Boldklub.dk

Vejle Boldklub har været på shopping i Æresdivisionen, hvor klubben har investeret i målmanden Indy Groothuizen som spillede i ADO Den Haag. Den 23-årige målmand skifter med øjeblikkelig virkning til Vejle Boldklub, hvor han har sat sin signatur på en kontrakt løbende til 30. juni 2022.

Vejle Boldklub har købt Indy Groothuizen (f. 1996) i ADO Den Haag i Æresdivisionen. Den 23-årige målmand skifter med øjeblikkelig virkning til Vejle Boldklub, hvor han har sat sin signatur på en kontrakt løbende til 30. juni 2022.

Tidligere på sommeren er spillertruppen blevet suppleret med den offensive midtbanespiller Diego Montiel, forsvarsspilleren Nicolas Gianini Dantas og kantspilleren Lucas Jensen. Nu følger en målmand, da VB d.d. er blevet enige med ADO Den Haag om betingelserne for et køb af målmanden Indy Groothuizen.

Jacob Krüger, teknisk chef i Vejle Boldklub, forklarer tilgangen af den hollandske målmand.

"Siden vi sagde farvel til Pavol Bajza, har vi ledt efter et supplement til vores målmandsteam. I de sidste par sæsoner har vi arbejdet med to dygtige målmænd, der kunne presse hinanden og en til to talentfulde udviklingsmålmænd. Gianluca Zanette skal fortsat udvikles og dygtiggøres og har derfor et stykke vej til førsteholdsfodbold. Derfor har vi hentet Groothuizen ind som supplement til Thomas Hagelskjær. Derved er vi sikret en optimal konkurrencesituation på den vigtige målmandsposition," siger Jacob Krüger.

"Indy Groothuizen er oplært i en god skole på Ajax Amsterdams akademi, og han kommer med en god ballast fra ungdomslandshold og seniorfodbold. Han har opnået kampe i de to bedste rækker i Holland. Som målmand måler han 1.90 m, og han er en målmand, der i høj grad er karakteriseret ved sit spil med fødderne, ligesom han har en god statur. Han kommer senest fra ADO Den Haag, hvor han spillede tolv kampe i Æresdivisionen i sidste sæson. Vi ser frem til at præge Indy Groothuizens udvikling som målmand i de kommende år og byder ham velkommen i Vejle Boldklub," siger Jacob Krüger i en pressemeddelelse.

Kender dansk fodbold i forvejen

Den 23-årige målmand Indy Groothuizen er ikke noget ubeskrevet blad i dansk fodbold. Hollænderen var således udlejet til FC Nordsjælland i sæsonen 2016-17, hvor han nåede 12 kampe i Superligaen.

"Jeg er glad for at være tilbage i Danmark og i dansk fodbold, hvor jeg spillede en sæson for et par år siden. Den danske mentalitet passer mig godt, og jeg ved, at jeg kommer til et miljø, hvor der kræves det bedste af mig, men hvor jeg også kan udvikle mig. Som målmand er jeg typisk hollandsk. God i spillet med fødderne, men også meget aggressiv i min stil, især ved dødbolde. Jeg er ydmyg omkring konkurrencesituationen og véd, at positionen i målet kræver tillid og relationer til trænere og medspillere, og det er noget, der skal opbygges," siger Indy Groothuizen.

Hollænderen skiftede til Ajax Amsterdams akademi som 12-årig i 2008 og var en del af klubbens ungdomshold op til U21, men nåede aldrig debut på holdet i Æresdivisionen. I stedet blev han udlejet til FC Nordsjælland i 2016 og ved aftalens ophør i 2017 skiftede han til ADO Den Haag. Nu vender han igen blikket mod Danmark og NordicBet LIGA.