Vejle Boldklub har fingeren på pulsen og væk fra aftrækkeren

Byens Boldklub leder blandt andet efter forstærkninger til midtbanen. Den italienske midtbanespiller Simone Branca havde kontraktudløb med Vejle Boldklub forleden. Foto: Vejle-boldklub.dk

Den sportslige ledelse i Vejle Boldklub arbejder stadigvæk på at finde forstærkninger til Superliga-truppen, men intet er p.t. på trapperne.

Da Vejle Boldklub i søndags spillede uafgjort mod svenske Östersunds FK kunne de fremmødte tilskuere se en gammel kending på sidelinjen. Ja faktisk flere, for Thomas Gravesen var også til stede – men i denne her sammenhæng tænkes der på Gaël Ondoua, som i den forrige sæson blev kendt som en hårdhudet oprydder på VB’s defensive midtbane. Man kunne derfor spekulere på om Ondoua var på vej til et comeback i den rubinrøde trøje, men det er der ikke tale om.

”Gaël har været i et klubmæssigt limbo, siden han spillede i Vejle. Han har været i en ukrainsk klub, hvor han ikke fik sine penge. Han henvendte sig selv til os med henblik på at spille sig til en kontrakt i en anden dansk klub,” forklarer kommunikationschef i Vejle Boldklub, Morten Pelch, der tilføjer: ”Selvfølgelig kender Sormani ham ikke, så hvis han viser sig helt fantastisk frem, kan der godt ske noget - men det er ikke planen. Vi arbejder stadigvæk på at finde en midtbanespiller ude fra.”

Har stadigvæk tålmodighed

Foreløbig har Byens Boldklub efter oprykningen til landets bedste række sagt goddag til de nye spillere Tobias Mølgaard, Adam Jacobsen og Vladis Emmersón. Endnu er klubben dog langt fra færdig med at tilknytte forstærkninger til truppen.

”Der er ikke noget på trapperne, men det er noget vi arbejder på hver dag, men der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed. Ligegyldigt hvor gerne vi end ville, kan vi ikke bare plukke fra den øverste hylde. Hvis vi vil have en spiller i den alder, vi gerne have, hvor vi stadig kan udvikle på ham, og fra den hylde, som vi ønsker - så skal deres første, anden og tredje prioritet gerne ikke gå i opfyldelse. Eller måske skal deres klub hente en anden spiller til deres plads. Hvad der ikke kan lade sig gøre i dag, kan så måske lade sig gøre i morgen,” siger Morten Pelch.

Den første kamp i Superligaen spilles den 13. juli mod Hobro. Transfervinduet lukker til gengæld først 31. august, og det kan sagtens ske, at de nye spillere ikke er klar til premiere-kampen, forklarer Morten Pelch:

”Jeg kan da godt forstå, at fansene ikke forstår, at der ikke sker noget lige nu, men vi vil ikke hente nogen, som ikke er de rigtige. Sormani arbejder med dem han har til rådighed,” slår kommunikationschefen fast, og forklarer, at planen stadigvæk er at hente en venstreback foruden offensive forstærkninger til midtbane og angreb.

Endnu ingen afklaring for Branca

Siden oprykningen har klubben fra Nørreskoven sagt farvel til en række spillere, som havde kontraktudløb: Nicolaj Ritter, Peter Utaka, D’Avila Ba Loua og Kim Elgaard. Eller som blev fritstillet, som tilfældet var for David Arshakyan.

Foruden disse spillere, har den italienske midtbaneslider med det store løbepensum, Simone Branca, også haft kontraktudløb. I hans tilfælde har klubben dog ikke meldt noget ud. Det vækker undren på fanklubbens, The Crazy Reds’, debatforum, hvor der også huserer rygter om en afsked med den moldoviske angriber Alexandru Boiciuc.

Ifølge Morten Pelch er det ganske bevidst, at der intet er blevet meldt ud i disse sammenhænge: ”Når vi melder noget ud, er det bevidst – og når vi ikke melder noget ud, er det også bevidst,” siger han og tilføjer: ”Når tiden er klar, bliver der meldt noget ud i forhold til Simone Branca, og der kommer også noget om Boiciuc.”