VB sælger forsvarsprofil til Sverige

Foto: Vejle-Boldklub.dk

Rygterne har svirret længe, og nu er det bekræftet. Vejle Boldklub har i dag solgt forsvarskrumtappen Rasmus Lauritsen til den svenske klub IFK Norrköping.

Da Vejle Boldklub i lørdags startede forårssæsonen på fornemste vis med en 2-0-sejr var det med Mads Greve og nyankomne Branko Ilic i midterforsvaret. Den tidligere faste mand i forsvaret, Rasmus Lauritsen, var derimod end ikke i truppen. Det var han ikke, fordi han var ved at forhandle med sin nye klub.

Den svenske klub IFK Norrköbing får nemlig fremover glæde af den karismatiske forsvarsspiller, som altid giver sit ypperste på banen.

På sin hjemmeside skriver Vejle Boldklub:

"Vi fik et forsvarstalent med stort F ind i sommeren 2017. Rasmus udviklede sig meget gennem sæsonen i 1. division og påkaldte sig allerede dengang opmærksomhed fra klubber i udlandet. Efter den første halvsæson i Superligaen stod det klart for alle, at Rasmus også havde niveauet til at tage skridtet højere op. Det er vigtigt for Vejle Boldklub, at vi både udvikler og tjener penge på talenterne. Eksemplet med Rasmus Lauritsen viser netop, at vi kan lykkes med dette. Vi har udviklet på Rasmus og sælger ham nu videre for en flot salgssum."

Ifølge den svenske avis Aftonbladet lander købsprisen på 3 millioner svenske kroner (2,13 millioner DKR).

"Jeg har elsket min tid i Vejle Boldklub. Den måde, fansene tog mig til sig på, sang mit navn og altid har stået bag mig, vil jeg tage med mig resten af mit liv. Det har altid været en drøm for mig at bygge på og kunne se min udvikling tage næste skridt. Nu spillede jeg ikke så meget i de sidste kampe i efteråret, men min tid i Vejle Boldklub har været en optur og noget, som jeg altid vil tænke tilbage på med stolthed og glæde. Det er min klare overbevisning, at mine nu tidligere holdkammerater klarer skærerne i Superligaen," siger Rasmus Lauritsen til VBs hjemmeside.

Rasmus Lauritsen nåede at spille 51 kampe og score imponerende 8 mål i den rubinrøde trøje. Sidste sæson endte han på tredjepladsen i spillernes egen afstemning om årets profil i Nordicbet Ligaen.