Hvordan er Vejle Boldklubs chancer i Superligaen? Sådan er det gået de seneste ti års oprykkere

De glade spillere efter søndagens sejr i Thisted. Vejle Boldklub er - endelig! - tilbage i Superligaen. Nu handler det om at fortsætte opturen. Foto: Vejle-boldklub.dk

Der er er en verden til forskel på 1. division og Superligaen, eller hvad?

”Su- Su- Superliga!” ”Vejle Boldklub Superliga, Vejle Boldklubs tradition!” Sejrsråbene er gjaldet i Thisted, i Skyttehushaven og i byens gader de seneste dage, siden byens boldklub i søndags sikrede sig oprykning til landet fornemste række: Superligaen.

Klubbens moldoviske ejer, Andrew Zolotko, har sagt, at ambitionen er at VB skal tilbage på fordums tids niveau. Selvom vi også her på redaktionen drømmer om medaljer og europæisk deltagelse, må det i første omgang dreje sig om at manifestere sin position i Superligaen. Vejle24 har derfor taget et kik på de seneste ti års oprykkeres resultater.

Fem nedrykkere

For ti år siden rykkede Vejle Boldklub ned igen, efter at de med succes var spadseret igennem 1. division året forinden. Siden da har også HB Køge, Viborg, Silkeborg og Helsingør lidt den tort, at rykke op, blot for at tage elevatoren direkte ned igen året efter.

Endnu er de sidste playoff-kampe ikke spillet i denne sæson, men hvis man ser på det foreløbige tal for den tiårige periode, har der været 18 nedrykkere i perioden og af dem har fem hold altså været nyoprykkede. Det giver en procentsats på rundt regnet 28.

To bronzemedaljer

Hvad man skal bruge det tal til, er et godt spørgsmål. ”Statistik er som et miniskørt, det giver gode idéer, men skjuler det vigtigste,” sagde en tidligere knap så succesfuld VB-træner engang.

Vejle-spillerne er nu taget på velfortjent sommerferie, og nu drejer det sig for direktionen om at få stablet et slagkraftigt hold på benene. Det bliver yderst spændende at se, hvor langt det rækker i næste sæson.

Hvis man virkelig skal drømme, kan man påpege at det faktisk er lykkedes to nyoprykkere at sikre sig medaljer i første sæson. I 2013 endte Randers på tredjepladsen og i sidste sæson sikrede Lyngby Boldklub sig bronze.

Odds 500 på DM-guld

Bookmakerne er i øvrigt allerede ude med odds på den kommende superliga-sæson. Danske Spil giver odds 500 på en VB-sejr. Det trumfer Bet365 lige nøjagtig. Her kan du få dine penge 501 gange tilbage, hvis byens boldklub skulle gå hele vejen.

For god ordens skyld vil vi her på redaktionen opfordre til, at man løfter klaphatten en enkelt gang og får lidt luft til hovedet, før man sætter hele opsparingen på DM-guld i næste sæson.

Men man har jo lov at drømme…