Head of Coaching i Vejle Boldklub stopper - skal være udviklingschef i Norge

Søren Lykke skal fremover chef i eliteserieklubben FK Haugesund. Foto: Vejle Boldklub

Søren Lykke har opsagt sin stilling som Head of Coaching i Vejle Boldklub pr. 30. april og forlader dermed VB efter 12½ år i forskellige stillinger i ungdomsafdelingen. Senest som fuldtidsansat træner siden oktober 2014, hvor han først var U17-Ligatræner og siden sommeren 2017 Head of Coaching.

39-årige Søren Lykke begyndte i Vejle Boldklub i 2006, hvor han sammen med Nikolaj Primdal fik ansvaret for Drengeholdet. Siden har han været holdansvarlig for flere af ungdomseliteholdene fra U14-U15 og siden oktober 2014 ansat som fuldtidstræner i ungdomsafdelingen.

"Det er nøjagtigt 12½ år siden, jeg begyndte i Vejle Boldklub, og det forløb, jeg dengang satte i gang, har præget mit liv og udviklet mig til den person, jeg er i dag. I min tid i VB har jeg haft fornøjelsen af at træne og udvikle spillere, der spreder sig fra årgang 1993 og til de nuværende årgange i Akademiet, der går ned til 2006. Jeg har været holdansvarlig fra U14 til U19 og haft roller som T+ og A+ træner," siger Søren Lykke.

"Det glæder mig, at vi er blevet stærkere og mere konkurrencedygtige sportsligt, og at vi er blevet tydeligere i vores fodboldmæssige udtryk på alle årgange. Træningsmæssigt sporer vi fremgang særligt i forhold til spillernes individuelle udvikling. Jeg har igangsat processen omkring spillestilsrevisionen, og den skal være med til at løfte niveauet endnu mere for vores hold," siger Søren Lykke.

Han begynder den 1. maj i FK Haugesund, hvor han tiltræder i stillingen som Udviklingschef/Akademichef i Eliteserieklubben.

"Jeg har opsagt min stilling i Vejle Boldklub pr. 30. april for at tiltræde i Norge den 1. maj. Det er en ny og spændende opgave. Det er noget helt andet, end det jeg kommer fra, og den kan udvikle mig yderligere som både leder og menneske, og så får min familie og jeg en oplevelse, der kan rykke os tættere sammen."

"Oplevelserne i Vejle Boldklub har været mange og gode, og jeg har samarbejdet med mange fantastiske mennesker, der lever og ånder for talentudviklingen i VB. Ved enhver given lejlighed vil jeg kigge forbi VB Parken og Vejle Stadion for at følge med i arbejdet. Jeg ønsker VB alt det bedste i tiden fremover," siger Søren Lykke.

Talentchef Steen Thychosen roser den afgående Head of Coaching, der er en af de mest gennemgående trænere i Vejle Boldklubs talentudvikling i nyere tid.

"Søren Lykke har været igennem en flot udvikling som træner i Vejle Boldklub. Han begyndte uden en baggrund som elitefodboldspiller, men han har fået en flot trænerkarriere. Søren har været en god og vellidt medarbejder i min tid i VB, og han er en dygtig talentudvikler, der meget målrettet har arbejdet med forskellige opgaver i ungdomsafdelingen. Siden 2017 som Head of Coaching, hvor han ikke har været direkte holdansvarlig, men arbejdet struktureret med, hvordan vi gerne vil uddanne vores spillere," siger Steen Thychosen.

"Han skal have stor kredit for, hvor Vejle Boldklub er i dag med vores talentudvikling, og vi ønsker ham alt det bedste i Norge. Det er en spændende udfordring for Søren, og den har vi ikke ønsket at stå i vejen for. Vi takker Søren Lykke for indsatsen i Vejle Boldklub og ønsker ham og familien alt det bedste i Haugesund," siger Steen Thychosen.