Dommeren erkender sin fejl: Viljormur Davidsens karantæne omstødes

Siden kampen mod SønderjyskE har Viljormur Davidsen været en tur på Færøerne, hvor han har tørnet ud for landsholdet. Foto: Vejle-Boldklub.dk

Det lignede en klokkeklar fejldom, da Viljormur Davidsen blev udvist i første halvleg af udekampen mod Sønderjyske. Nu har dommer Sandi Putros erkendt, at det røde kort var forkert, og den færøske landsholdsspiller er derfor klar til kamp på søndag.

Et rødt kort kan ændre en fodboldkamp. Sådan var det også for Vejle Boldklub, da de mødte SønderjyskE. Efter en fin indledning på kampen, og ganske kort tid efter at Arbnor Mucolli var centimeter fra at bringe VB foran, blev kampen vendt på hovedet. Det skete da dommer Sandi Putros besluttede sig for, at give Viljormur Davidsen det røde kort.

Udefra set lignede det en fejldom, men efter kampen stod Sandi Putros ved, at det var den rette kendelse.

"Når vi lægger alt sammen, så lander vi på, at der er tale om en oplagt scoringsmulighed," sagde Sandi Putros til TV3 Sport.

Alligevel valgte Vejle Boldklub, at appellere udvisningen, og det har givet resultat. For kort tid siden lagde VB en video ud på klubbens Facebook-side, hvor klubbens tekniske chef, Jacob Krüger, fortæller at det røde kort er blevet ændret til et gult.

"Vi fik en besked her for en halv time siden, at dommeren heldigvis har haft tid til at gense situationen, og har vurderet, at den ikke var til udvisning, som også var vores klare overbevisning efter kampen, og har ændret det røde kort til et gult kort, hvilket betyder, at Viljormur er til rådighed til søndagens kamp mod FC København," fortæller Krüger.

Kampen mod FC København fløjtes i gang klokken 16 i Nørreskoven, og der er et brag i vente. Allerede nu er billetterne til langsiden revet væk.