Breaking: Trods nedrykning forlænger VB med cheftræner

Foto: Vejle Boldklub

Det bliver også rumænske Constantin Gâlcă, der står i spidsen for Vejle Boldklub, når forberedelserne til den kommende sæson i NordicBet LIGA begynder medio juni. Rumæneren, der kom til Nørreskoven i marts, vil på sidelinjen stå med ansvaret for VB’s ambitioner om en hurtig tilbagevenden til Superligaen.

47-årige Constantin Gâlcă overtog Vejle Boldklubs Superligahold med to runder tilbage af grundspillet i marts. Med et pointsnit på 1,2 pr. kamp i de efterfølgende ti kampe var rumæneren og det øvrige trænerteam tæt på at guide VB fri af den nedrykning, der desværre blev en kendsgerning tidligere på måneden. Fremadrettet bliver det også den rumænske toptræner, der skal stå i spidsen for ambitionen om en hurtig tilbagevenden til landets bedste række.

Direktør i Vejle Boldklub Henrik Tønder udtaler i den forbindelse:

"Constantin Gâlcă overtog ansvaret for Superligaholdet i en svær situation tidligere på året. Han satte hurtigt sit aftryk på dagligdagen og på holdets spillemæssige udtryk. Vi var konkurrencedygtige i alle kampe, og det kastede et fint gruppespil af sig, hvor vi ikke var mange marginaler fra at spille os fri af den direkte nedrykningskamp. De efterfølgende kampe mod Hobro blev desværre ikke med det ønskede resultat for klubben, men både vi og Constantin Gâlcă har ønsket, at samarbejdet skulle fortsætte," siger Henrik Tønder.

På trods af nedrykningen fra Superligaen er Constantin Gâlcă faldet godt til i Vejle, og den tidligere mestertræner fra Steaua Bukarest og La Ligatræner i Espanyol ser det som en spændende udfordring af føre Vejle Boldklub tilbage i Superligaen.

"Jeg fik en meget spændende udfordring i spidsen for Vejle Boldklub tidligere i år, og den ønsker jeg ikke at løbe fra, selvom vi til min store skuffelse rykkede ud af Superligaen. Der er så meget potentiale i området, byen og klubben, at jeg har en stærk tro på, at vi kan præge NordicBet LIGA i toppen i den kommende sæson. Jeg oplever en enorm stærk opbakning til Vejle Boldklub på alle fronter. Fra tilskuere og fans på tribunen og fra sponsorer og samarbejdspartnere. Klubbens talentudvikling er også i fremdrift, og jeg ser frem til, at de mest fremtrædende unge spillere skal integreres på holdet i tråd med klubbens strategi. Vejle Boldklub har en klart defineret målsætning for den kommende sæson, og det er motiverende, at kravet om oprykning er ufravigeligt. Nu holder spillertruppen og jeg lidt ferie, og når vi mødes i juni, så begynder arbejdet med at genrejse VB," siger Constantin Gâlcă.