70 % sandsynlighed for at VB overlever i Superligaen

Den gode start i Superligaen for Vejle Boldklub, har fået bookmakerne til at justere deres odds. Vejle er dermed ikke længere favoritter til at rykke ned.

Vejle Boldklub har fået en ganske solid start på tilværelsen i Superligaen, hvor de efter de første fem runder er placeret på en syvendeplads med seks point.

Bookmakeren Danske Spil havde inden sæsonen gik i gang Vejle som en af de største favoritter til at rykke ned, men det har ændret sig. Vejle24 har talt med den oddsansvarlige hos Danske Spil, Peter Emmike Rasmussen, der spår, at sandsynligheden for overlevelse er stor.

“Vi må sige, at de indtil videre har klaret sig over al forventninger. De har hentet seks point i fem kampe, og er gået fra banen i fire kampe uden at have tabt. Det er rigtig flot af et oprykkerhold, som vi inden sæsonen havde vurderet som det næstdårligste af de 14 hold,” lyder det fra Peter Emmeke, der fortsætter:

“Så faktisk er de gået fra 13- til 11. pladsen i vores rangering lige nu. Dermed er de også klare favoritter til at blive i Superligaen. Lige nu giver det odds 2.90 på, at de rykker ned, og det betyder, at de rundt regnet har knap 70 % chance for, at de overlever i Superligaen,” lyder udmeldingen, der uden tvivl vil bringe glæde hos Vejle fans.

AC Horsens ender over VB

Når man kigger på listen over de mange forskellige specialspil på Vejle Boldklub, så er “Den røde rubin” blandt andet favoritter til at ende over både Hobro og Esbjerg i grundspillet. Rivalerne fra AC Horsens spår Danske Spil dog til at ende højere i tabellen end Vejle, men det bliver på et hængende hår.

“Det er jo ikke fordi, at der er mange point der adskiller dem. AC Horsens er der hvor vi forventede dem, men det er noget tættere nu, end da Superligaen startede. Der gav vi odds 1.55 på, at AC Horsens ville ende over Vejle Boldklub, men det har altså rykket sig, og det er mest af alt Vejles skyld,” siger Peter Emmike, der kan fortælle, at AC Horsens giver odds 1.85 til at ende over Vejle i grundspillet, mens Vejle giver odds 1.90 til at ende over AC Horsens.

For tidligt at konkludere noget

Selvom Vejle Boldklub har startet positivt ud i Superligaen og i skrivende stund indtager en syvendeplads, så er det for tidligt for Danske Spil at konkludere, om Vejle fortjener en bedre rangering end den nuværende 11. plads.

“For hver runde der går, hvor Vejle henter point. bliver vi positivt overrasket. Og er det her tendensen om et par måneder, så er vi også nødt til at revurdere. På det tidspunkt har Vejle overstået euforien om at være tilbage i Superligaen igen, og så har de måske tilspillet sig en stabil plads i ligaen. Det kan vi dog ikke tillade os at kommentere på efter den første måned,”

0.02 % chance for at Vejle vinder Superligaen

Det sidste odds vi taler om med Peter Emmike, er oddset på Vejle Boldklub som danske mestre. Vi kunne nemlig læse inden Superligaen gik i gang, at Vejle Boldklub er den klub i landet, hvor indbyggerne har størst tiltro til egen klub.

Oddset på et dansk mesterskab til Vejle er hele 500 gange igen, så der kan scores en stor gevinst, hvis overraskelsen skulle finde sted. Sandsynligheden er dog også derefter, og det ville i den grad komme bag på Danske Spil, hvis Vejle Boldklub bliver danske mestre i Superligasæsonen 2018/2019.

“Det ville overraske de fleste,” lyder det efterfulgt af et lille grin, inden Peter Emmike følger op med tallene bag.

“Vi vurderer, at der er 0.02 % chance for, at Vejle vinder det danske mesterskab. Der kan jo altid ske overraskelser, som vi så det med Leicester i England, og Herfølge har også en gang gjort det. Leicester gav vist 2.000 gange igen, så det sker ind imellem, at de høje odds går hjem. Det ville dog være en kæmpe sensation, hvis Brøndby, FCK og FCM lader sig passere af Vejle Boldklub,” slutter Peter Emmike Rasmussen til Vejle24.dk.

Hvis du ønsker at spille på nogle af de ovenstående odds, så skal du gøre det inden kl. 12:00 i morgen, hvor Vejle Boldklub gæster Right To Dream Park.