Podcasts om tech

Foto: Shutterstock

Podcasts har været på markedet siden omkring år 2005 og er en sammentrækning mellem iPod og broadcasting. Det er en ikke en lydbog, men er i højere grad historiefortælling, debatprogrammer og dokumentarer som du kan lytte til i sofaen, i toget og på farten. Det er nemt at finde dine podcasts og du kan finde dem hos eksempelvis Apple, Google, Spotify, Podimo, DR med flere.

Det er særligt en fantastisk måde at udnytte din transporttid på. En måde hvor du både kan blive underholdt, men også en måde, hvorpå du kan blive klogere på en række emner. Der findes et væld af forskellige podcasts som dækker et utal forskellige emner. True crime er en af de store hits når det kommer til podcasts, men der findes også masser af podcasts om forretningsrelaterede emner eller podcasts om sport, hvor du kan få styr på statistikken og formen inden dit næste spil på sites som comeon.com.

I det følgende vil vi dog se på, hvilke spændende podcasts du skal finde frem, hvis du vil lære mere om tech.

 

Foto: pexels

 

TechStuff

TechStuff er en engelsksproget podcast, der handler om, hvordan tech påvirker verden som helhed.

Jonathan Strickland har skabt podcasten og han interviewer eller undersøger de mennesker, der står bag teknologiske fremskridt og ser på, hvordan de enkelte produkter påvirker vores hverdag.

 

Det er en spændende podcast, der gennem fokus på den menneskelige påvirkning har en mere filosofisk tilgang til tech.

Elektronista

24syv står bag denne podcast, der ligesom TechStuff handler om at skabe en sammenhæng mellem den nye teknologi og de mennesker, der skal leve med den i deres hverdag. Det er prisvindende podcast, der har Christiane Vejlø som vært. Gennem samtaler med nogle af Danmarks klogeste mennesker giver Christine os indsigt i de nyeste trends og de udfordringer de bringer med sig.

 

Foto: pexels

 

 

Darknet Diaries

Darknet Diaries er endnu en engelsktalende podcast og muligvis en af de allermest populære og berømte tech podcasts. Denne podcast handler ikke om den teknologi du kan se og prøve med dine egne hænder og øjne, men om den teknologi du ikke ser.

Det handler om digitale røverier, om efterretningstjenesternes fokus på cyberkriminalitet og hvordan hackere finder frem til data. Det handler kort sagt om den mørke side af internettets brug. Podcasten søger at fortælle historierne om det mørke net gennem en true crime tilgang. Det er utvivlsomt en af de podcasts du absolut skal give en chance.

Klimapodcasten Den grønne løsning

I tidens politiske klima kan vi ikke komme udenom en podcast om den grønne omstilling. I klimapodcasten den grønne løsning ser Dagbladet Information på, hvordan vi gennem teknologisk fremskridt finder de grønne løsninger som skal bidrage til at omstille Danmark og hele verden til en mere bæredygtig fremtid.

Hver uge taler værterne med en ny forsker om aktuelle problemstillinger i den bæredygtige omstilling.

Masser af informationer

Podcasts er en næsten uudtømmelig brønd med lærerige informationer og det er en fantastisk måde at udvide din horisont. Du kan finde en række andre spændende tech podcasts og ovenstående er derfor blot et uddrag.

Man skal aldrig tro på alt man læser og man skal ikke tro på alt man hører, så lyt altid med en kildekritisk tilgang og tag ikke alle informationer for den endelige sandhed - men udbred din viden og lyt også til dem, som du ikke er enige med.

Nyd din næste tech podcast.

I denne podcast får du en dansk vært med dansk tale.