Fulgte du også med? Nu kan du selv opleve "Vilde Vidunderlige Danmark"

Serien "Vilde Vidunderlige Danmark" har været populær blandt danskerne. Foto: Mastiff TV

Vil du opleve naturen fra DR’s store naturserie, så har Naturstyrelsen samlet 100 smukke og spændende vandreruter, der fra i dag af kan ses på ny hjemmeside om den smukke natur i Danmark.

Fem søndage i træk har programmerne om Vilde Vidunderlige Danmark rullet hen over skærmene hjemme i de danske stuer. Her har danskerne set naturen folde sig ud i skoven, ved søer, i det åbne land og langs åer og kyster. Nu har Naturstyrelsen gjort det let for store og små selv at komme ud og opleve de samme naturtyper, som blev vist på tv. Det oplyser Miljø- og Fødevareministeriet mandag. 

Naturstyrelsens lokalkendte medarbejdere har udvalgt 100 vandreruter, der er særligt gode, hvis man vil opleve de forskellige naturtyper fra udsendelserne. Man kan eksempelvis nyde havet, de åbne vidder og de mange fugle på Sjællands vestligste punkt ved Røsnæs eller tage til én af Danmarks længste kystskove på Als, der er berømt for sine høje, flotte bøgetræer.

"Det har været en fornøjelse at komme helt tæt på naturen på skærmen, men intet slår den ægte vare, hvor man selv kommer ud under åben himmel. Det er bare ikke altid, at man lige ved, hvor man skal tage hen for at prøve noget nyt. Derfor er det også dejligt, at lokalkendte naturvejledere har udpeget særlige ruter med gode naturoplevelser," siger miljøminister Lea Wermelin i en pressemeddelelse. 

Kan ses online

De 100 vandreruter er samlet online i et overskueligt oversigtskort. Her kan man blive guidet til ture i de naturtyper, man gerne vil opleve, for eksempel kyst, skov, søer og vandløb eller det åbne land. De forskellige ruter har hver især en ruteoptegnelse og en beskrivelse af seværdighederne på turen. Man får tilmed et punkt via Google Maps, så man let kan finde hen til rutens startpunkt på mobilen. 

"Mange danskere finder ud i naturen i denne særlige tid, og mange regner med at holde sommerferie herhjemme. Der er plads til alle i naturen, hvis bare vi spreder os og undgår at stimle sammen på de mest populære steder. Guiden gør det nemt at finde inspiration til nye ture med vandrestøvlerne på i vores smukke danske natur," siger Lea Wermelin. 

Fælles for ruterne er, at de har meget spændende dansk natur at byde på, de er hverken lange eller anstrengende, men kan klares på 1-2 timer, og det er gjort let både at finde hen til de afmærkede ruter og følge dem.