Ugens bog: Mordet på kommandanten

Hver uge anbefaler Vejle24 i samarbejde med Arnold Busck i Vejle en bog. I denne uge er det ”Mordet på Kommendanten, bind 1” af Haruki Murakami.

En portrætmaler i trediverne svigtes af sin hustru, og efter et roadtrip i det nordlige Japan flytter han ind i et hus oppe i bjergene, som har tilhørt en berømt maler.

Huset ligger på kanten mellem to vejrlig, mellem to verdner, og snart begynder mærkelige ting at ske. En nat hører den yngre maler pulsen oppe fra loftet, og der finder han et uhyggeligt, men dragende maleri. Han kan ikke slippe billedet, som synes at igangsætte en kæde af hændelser. En underlig ringlen lyder nu fra skoven, samtidig med at maleren fornemmer, at han ikke er helt alene i huset.

Og så er der den hjælpsomme genbo, Menshiki, som har betalt ham fyrsteligt for at male sit portræt, og hvis skæbne på mystisk vis væver sig ind i hans egen.

Haruki Murakami blev født i 1949 i Kyoto. Hans værker er oversat til mange sprog, mest kendt i Danmark er måske hans trebindsserie 1Q84.  Han modtog i 2016 H.C. Andersens Litteraturpris i Odense.

Mordet på Kommendanten, bind 1 kan købes hos Arnold Busck for 319,-

Husk at følge Arnold Busck på Facebook.