De store danske selskaber klarer sig exceptionelt

Foto: Shutterstock.com

Der skulle ikke gå mange dage, inden der skete en reaktion på markedet, som vendte det til en succeshistorie. Mange var nervøse i løbet af marts 2020, da coronapandemien spredte sig over hele verden med stor hast. Alle erhverv blev lukket ned, og ingen vidste, hvad fremtiden bragte. Men det skulle vise sig, at der hurtigt blev vendt op og ned på dette i praksis. Det skulle ikke gå længe, inden panikken var faldet til ro, og mange mennesker ikke længere vidste, hvad de skulle bruge deres penge på!

Oplevelser var nemlig ikke længere en mulighed, og det kom aktiemarkedet til gavn, hvor særligt mange nye investorer siden hen er kommet til. Vi har samtidigt set, at særligt flere af de store danske selskaber som Vestas, Novo Nordisk og Carlsberg klarer sig fantastisk godt, lige som mange mennesker gik og troede, at vi skulle til at have endnu en krise!

Sådan er det gået for de store danske virksomheder

De tre tidligere nævnte virksomheder er mastodonter, der virkelig har klaret det exceptionelt godt, siden pandemien gav dem og så mange andre en nedgang i kursen i marts 2020.

Siden da er det stort set kun gået én vej, og det har været op ad. Særligt Vestas har nydt godt af pandemiens rasen, og den øgede efterspørgsel, som den har bragt med sig. Det er for butikkerne og nethandlen ikke muligt at skaffe nok varer hjem - og heller ikke tilsvarende fragt.

Vestas har uden videre kunne sætte deres priser op, for der har ikke været nogle billigere konkurrenter at gå til - alle står nemlig i den samme situation. Det har skabt nogle helt surrealistiske tal på bundlinjen for virksomheden, og det ser ikke ud til at få nogen ende lige foreløbigt.

På samme måde ser vi også positive tendenser for Novo Nordisk og Carlsberg, der på hver sin måde, har klaret sig flot gennem krisen og virkelig viser nogle imponerende og flotte tal.

Som du også kan læse fra overskrifter fra Dansk Industri, kom samfundet hurtigt tilbage til højkonjunktur og mangel på arbejdskraft. Det fortæller os i den grad noget om, hvor godt det egentligt ser ud for den danske økonomi i øjeblikket. Der er ikke meget, der tyder på, at der længere er behov for hjælp fra det offentlige.

Derfor er der også noget, der kan tyde på, at det endnu ikke er for sent at komme i gang med at investere.

Det er ikke for sent at komme i gang

DerDer findes nemlig stadig gode billige aktier med potentiale 2021, som du kan vælge at investere i. Særligt hvis du er helt ny på aktiemarkedet og skal foretage dine første investeringer, så kan det være rart at investere i nogle aktier, der ikke koster flere tusinde kroner pr. styk.

Her kan et godt alterantiv også være at investere i indeker og ETF'er, så du får så meget spredning på dine investeringer som muligt. Det er nemlig en mulighed for at købe én aktie, der i praksis fungerer som en samling af en masse forskellige aktier.

Eksempelvis kan du investere i det danske C20-indeks, hvor alle de ovenstående tre virksomheder også er at finde i. Så slipper du både for at skulle satse på én eller to af dem og for at skulle bruge en masse tid på at sætte dig ind i det enkelte specifikke selskab. Du kan også finde masser af materiale og læsestof på sider som Mininvestering.dk, hvor du særligt finder en masse om aktier for begyndere.

Du vil også hurtigt finde ud af, at det slet ikke er så svært og overvældende at investere, som nogle kan få det til at lyde. Faktisk behøver det ikke tage mange minutter at komme godt i gang og lære, hvordan du gør.  Med hjælp fra materialet vil du hurtigt finde ud af, at det ikke er nogen større operation, og du nemt kan komme i gang.

Det er dog altid vigtigt at huske på, at du investerer dine penge for din egen risiko, og der netop er risiko forbundet med at investere. Der er ingen garantier for positive afkast!