Vejle Kommune har igen styr på smitten

Foto: Shutterstock

Vejle kommune har gennem næsten hele december været præget af for højt smittetryk. Den såkaldte positivprocent har været højt gennem julemåneden, men nu viser tal udregnet af Ekstra Bladet, at positivprocenten er vendt.

Restriktionerne virker tilsyneladende. I hvert fald, hvis man kigger isoleret på positivprocenten, der langsomt er ved at falde til samme niveau som først i december.

Tal fra SSI viser, at Vejle kommune har fået vendt kurven, så vi nu ligger på nøjagtig samme niveau som den 1. december. I begyndelsen af måneden var positivprocenten på 1,34, hvilket er det samme, som tallet ligger på den 20. december. I midten af måneden var positivprocenten helt oppe at vende på 3,4. Det var også i disse dage, at kommunen lukkede ned.

Siden nedlukningen er positivprocenten langsomt vendt tilbage til december måneds start.

Henrik Ullum, der er direktør fra Statens Serum Institut, skriver bl.a. på Twitter, at udviklingen i positivprocenten er et synligt bevis på, at restriktionerne virker.

Det er ikke kun den faldene positivprocent, der peger på, at kurven er vendt med coronasmitten. Antallet af smittede er faldet en smule de sidste par dage, Incidenstallet er også faldet de fleste steder.

Nu beder Statsministeren så, at vi holder fast. På Facebook har Mette Frederiksen opfordret til, at vi skal sørge for at smitten ikke stiger her i julen.

Derfor er der også aflyst flere gudstjenester her i julen.