Kvinde - Kend dit proteinindtag!

For mange kvinder er målet om at blive mere ”tonede”. Men vejen til det tonede krop er meget mere end blot hård styrketræning og massere af kilometer på løbebåndet.

Den tonede figur får du ved at kombinere styrketræning, cardio og ikke mindst kosten. Og kosten kan for mange kvinder være svært at forholde sig til.

Break it down

Lad os ”break it down” – For at få en tonet krop, skal du opbygge en muskelmasse, og reducere fedtprocenten.

For at få større muskler skal du løfte jern, og indtage muskelopbyggende kost. Og den type kost er spækket op med protein. Protein er den vigtigste kilde til at opbygge muskelmasse, og mange kvinder indtager ikke nok protein.

Dernæst skal du reducere fedtprocenten uden at nedbryde muskelmassen. Dette gøres IKKE ved at presse sin krop med langdistanceløb, men derimod forbrænder du mere fedt ved at styrketræne, da efterforbrændingen ved styrketræning er højere end ved almindelig løb eller cardio på crosstrainer.

Hav mindre forkus på vægten

Mange studier  viser at det kan være farligt at fokusere for meget på badevægten. For mange kvinder er målet at tabe et par kg og få strammet op, men vægten siger intet om forholdet mellem din muskel- og fedtmasse.

Ofte bliver mange kvinder forskrækket når de ser vægten stiger, trods de gør alt det rigtige – Styrketræner, cardio og sund kost. Men vægten fortæller dig altså ikke om du har taget på i fedt eller muskelmasse. 

At tage på i vægt er ikke et nederlag, og særligt ikke når det er muskelmasse, for som vi skriver længere oppe i artiklen er muskelmassen det som toner din krop, så du står kniv skarpt.

Vigtigheden af protein

Menneskers kroppe er afhængige af protein, og for mange mennesker indtager vi det igennem maden. Men er man i gang med et vægttab kan det være svært at indtage den mængde protein der er nødvendig, uden også at indtage for mange kalorier.

Normalt siger man at man skal have 1,7gr. Protein pr. krops kg.
Det vil sige at en person der vejer 65 kg skal indtage 110,5 gr. Protein i løbet af dagen. 
En god måde at sikre sig at man får sin protein er at indtage det igennem proteinpulver.

Der er stor forskel på kvaliteten og typerne af proteinpulver. Det kan være en jungle men der findes mange gode guides til at finde den bedste proteinpulver i Danmark