Klasse sendt hjem: Coronaudbrud på skole i Vejle

Foto: Shutterstock

En 6-klasse er indtil videre sendt hjem.

Mandag er en skoleklasse fra Vejle blevet sendt hjem. I løbet af formiddagen blev klassens forældre ringet op af skolens ledelse, der kunne fortælle at et udbrud i klassen nu - indtil videre - sender børnene hjem. Det fortæller en af forældrene fra en af klassens elever til Vejle24. 

Det er en 6-klasse på NOVAskolen, der nu skal hjem indtil videre.

En af forældrene forklarer til Vejle24, at skolen har fortalt, at børnene først må komme tilbage, når de enten er blevet testet eller har gået i flere dage uden symptomer. 

"De skal testes, inden de må komme i skole igen. Det er først tilladt efter en negativ test eller syv dage, hvor de har været symptomfri," fortæller faderen til en af klassens elever, der blev ringet op af NOVAskolen mandag formiddag.

Mundbind flere steder

Smitten stiger lige nu flere steder i Danmark. Det fik før weekenden regeringen til at varsle, at man muligvis vil lave lokale nedlukninger eller tage andre midler i brug. Lige nu er det påkrævet, at man ifører sig et mundbind i offentlig transport. Flere eksperter har påpeget, at øget brug af mundbind kan være et af de værktøjer, som regeringen vil hive op af kassen. 

Nogen synes dog, at det kan være svært at tage mundbindet på, derfor har Sundhedsstyrelsen offentliggjort en video, hvor styrelsens direktør Søren Brostrøm viser, hvordan man tager et af bindene på. 

Sådan bruger du et mundbind korrekt