Coronaen dør selv ud - for nu: Opløftende melding fra Seruminstituttet:

TV2 har læst den nye rapport. Foto: Statens Serum Institut

Konklusionen i en ny rapport om coronaen er opmuntrende læsning.

En spritny rapport fra Statens Serum Institut har en meget interessant konklusion, ifølge TV2

Stationen har fået indblik i rapporten, som er bestilt af regeringen. Rapporten er planlagt til at skulle være en del af grundlaget for den yderligere genoplukning af landet, som politikerne barsler med. 

Heri har regeringen bedt Seruminstituttet om at regne på risikoen for smittens spredning og belastningen på de danske sygehus. Den er efterfølgende sendt til alle partiledere forud for et møde om en yderligere åbning af Danmark. 

Coronaen dør ud

I rapporten beregnes en lang række scenarier. De har dog alle det til fælles, at de tager udgangspunkt i, at Danmarks detailhandel, professionel idræt uden tilskuere, biblioteker, visse offentlige arbejdspladser og zoologiske haver åbnes igen. Dette omtales som "grundblokken".

Derudover har man regnet på en række afvigelser, hvor man bl.a. tager højde for udendørsservering 

En af rapportens konklusioner er, at hvis man åbner for grundblokken, så forventer Statens Serum Institut, at corona-epidemien vil dø ud.

De understreger dog også selv, at beregningerne er behæftet med en "væsentlig usikkerhed", ligesom at alt fortsat også tyder på, at Danmark også vil blive ramt af en andenbølge af epidemien. Derudover er der også risiko for, at vi endnu ikke har det fulde billede af, hvad den første genåbning har haft af konsekvenser.