Vejle Boldklub var milimeter fra at sikre sig sejren i E-superligaen

I et højspændt drama i aftes, var Vejle Boldklub utrolig tæt på den store overraskelse, da de i Forum i København endte i finalen i den første udgave af E-superligaen.

E-Superligaen er en ganske ny pendant til det rigtige Superliga, hvor en lang række af Danmarks bedste Fifa-spillere konkurrerer på den virtuelle filt i kampe, der bliver streamet på Dplay og sendt på Canal9. På mange måder har det været en stor succes, og Canal9 har især haft mange seere blandt de 3 til 19-årige.

I aftes var det lige ved at ende med en kæmpe succes for Vejle Boldklub. I det stort anlagte finalestævne i Forum i København foran tusindvis af tilskuere, startede Vejle Boldklub ud med at spille mod Randers FC i kvartfinalen.

Besejrede to verdensmestre

På holdkortet stod VB’s største stjerne Mikkel ’Lordhjorth’ Bach og det mere ubeskrevede blad Jacob ’Esser’ Esholm. To gutter på henholdsvis 17 og 16 år, som repræsenterede den rubinrøde trøje på bedste vis. Esser startede ud med at spille 0-0, før LordHjorth sikrede VB sejren, da han spillede 3-3 mod den tidligere verdensmester Al-Bacha efter ellers at være kommet bagud 0-2. På reglen om udebanemål gik VB derfor videre til seminalen mod FCK.

”Jeg satser bestemt på, at vi kan vinde mod Randers, men så har vi med 90 procents sikkerhed FCK i semifinalen, og der er vi kæmpe underdogs. Så en top-4 må være hovedmålet,” sagde LordHjorth, da overtegnede talte med ham i går.

Mikkel 'LordHjorth' Bach.

At VB var underdogs lod de sig dog ikke være underdrejet af. Tværtimod. I første kamp skulle Esser op imod FCK’s Marcuzo, en af de mest suveræne spillere i grundspillet. FCK-spilleren som havde en pagefrisure, som ikke er set lige siden Mikkel Becks storhedstid og gud-døde-mig et dollartegn tatoveret på pegefingeren, var utrolig kæphøj før kampstart.

16-årige Esser med rodet grydefrisure og spillende i strømpesokker, var langt mere afvæbnende, men da kampen gik i gang, vendte billedet hurtigt. Godt nok kom Marcuzo foran 2-0, men så satte Esser turbo på, og spillede FCK stjernen rundt på røv og albuer og var uheldig med kun at få uafgjort 2-2.

Så var det igen op til LordHjorth og det 17-årige stjernefrø svigtede ikke. Igen spillede han helt lige op mod en tidligere verdensmester, den største danske stjerne: Agge. 1-1 endte kampen, og endnu engang sejrede VB på reglen om udebanemål.

Tredje finalekamp blev afgørende

”Rent vigtighedsmæssigt betyder den turnering, jeg lige har spillet i London (FUT Champions Cup December) meget mere,” sagde LordHjorth før finalestævnet gik i gang.

Da finalen blev spillet mod Brøndby IF var det alligevel tydeligt, at det betød uendeligt meget for LordHjorth, Esser og de andre drenge rundt om VB-holdet.

Reglen om udebanemål var skrottet i finalen, der i stedet blev spillet bedst af 3. Og det var umådeligt tæt på, at VB-spillerne kunne strække hænderne i vejret i triumf ovenpå den allerførste udgave af E-superligaen.

I den første kamp spillede Esser nok engang uafgjort mod en stærk modstander, men da der skulle findes en vinder måtte kampen ud i straffespark, og dét lotteri tabte den unge VB-spiller.

LordHjorth slog dog tilbage i kampen efter, hvor han vandt 2-1 mod Fredberg, og finalen skulle derfor ud i en tredje og afgørende kamp.

Her var det endnu engang LordHjorth og Fredberg som skulle duellere, men desværre var rollerne byttet rundt og til sidst stod der 4-2 på scoretavlen i Brøndbys favør.

Derfor var det Brøndby-spillerne, som kunne juble, mens de blev badet i guldkonfetti, mens de skuffede VB-spillere kunne se til i baggrunden.

Der er dog absolut grund til at holde hovedet højt. Det var de absolut små marginaler, som afgjorde opgøret, og selvom det naturligvis ikke er det samme, så er det årtier siden, at Vejle Boldklub har været så tæt på et mesterskab.

Finalestævnet kan ses eller genses på Dplay.dk.