Vejle Boldklub har en potentiel guldkalv løbende rundt i Kina

Bubacarr "Steve" Trawally bomber løs i Kinas bedste række. Han er ejet af Vejle Boldklub, selvom han aldrig har trukket den traditionsrige røde bluse over hovedet.

Siden Vejle Boldklub forrige sommer fik nye udenlandske ejere, er der sket mange ting i klubben - især på transfermarkedet har der været heftig aktivitet. I vinterpausen solgte VB klubbens topscorer Dom til kinesisk fodbold, og der var sidenhen mange spekulationer om afløserne. Blandt de mere vedholdende var rygtet om den gambianske landsholdsspiller Steve. Det virkede dog næsten for godt til at være sandt. I sidste sæson bragede han hele 18 mål ind for et bundhold i den bedste kinesiske række. Flere kasser end prominente navne som Alexandre Pato og Hulk.

Der kommer dog sjældent røg uden en brand, og det viser sig nu, at der var sandhed bag rygterne. Steve skrev nemlig under med Vejle Boldklub, da han blev løst fra sin kontrakt i vinterpausen. Kort tid efter blev han dog udlejet til klubben Guizhou Hengfeng, som han foreløbig har scoret tre mål for. Det fortæller VBs tekniske chef Jacob Krüger, som dog tvivler på, at han nogensinde kommer til at optræde i Nørreskoven: "Det har aldrig været aktuelt at han skulle spille for os i 1. division, og jeg tvivler også meget på, at han bliver aktuel selvom vi rykker op i Superligaen, men man ved aldrig, hvad der sker i fodbold."

Pengene havner i klubkassen

Ligegyldigt om Steve kommer til at spille for VB eller ej, kan han blive et særdeles indbringende bekendtskab, da pengene i kinesiske fodbold sidder løst for tiden. VBs salg af Dom var det største salg i klubbens historie. Det er ikke blevet meldt ud præcist hvor meget klubben tjente, men det drejer sig i hvert fald om et tocifret millionbeløb. Det var vel at mærke for en spiller, som kun havde braget løs i Danmarks bedste række - og som blev solgt til en klub i den næstbedste kinesiske. 

Steve derimod har i flere sæsoner bevist, at han kan begå sig i Kinas bedste division, men Jacob Krüger vil ikke sælge guldkalvens skind med det samme. "Det er altid svært at sætte en markedsværdi. Der er rigtig mange faktorer, som skal gå op," forklarer han.

Krüger kan desuden berette, at der intet fordækt er ved aftalen. Hvis Steve bliver solgt for et stort millionbeløb, er det Vejle Boldklub og ikke klubbens ejere, der skummer fløden. "Det er vores spiller," slår han fast.

I videoen foroven kan man se nogle af Steves mange mål.