Tour de France kommer til Vejle i 2021

Foto: Shutterstock.com

I et interview med det franske medie Europe1 siger Tour de France-direktør Christian Prudhomme at touren starter i Danmark i 2021.

Tredje etape af Tour de France 2021 starter i Vejle. Det har Tour de France-organisationen på lidt uortodoks vis afsløret via et interview med løbsdirektøren Christian Prudhomme i det franske medie Europe1.

Kort efter at interviewet først blev lagt op, blev det fjernet igen fra siden. Det fik finansminister Kristian Jensen til at slette sit tweet om Tour-starten, men da interviewet nu er oppe igen, tør vi godt at tage det for gode varer.

I interviewet nævner løbsdirektøren, at Tour de France indledes med en "ultrahurtig" 13 kilometer lang prolog i Københavns gader. Derefter gælder det en 190 kilometer lang etape mellem Roskilde og Nyborg, hvor rytterne skal passere Storebæltsbroen med den risiko for sidevindskørsel, som dét indbefatter.

Derefter er det Vejles tur. Efter planen skal 3. etape nemlig starte i Vejle og slutte i Sønderborg. Etapen er ifølge løbsdirektøren planlagt til at være 170 kilometer lang, men om rytterne skal kæmpe med Vejles stejle bakker, eller køre en mere lige vej til det sønderjyske, nævnes der endnu ikke noget om.

Spændende bliver det i hvert fald under alle omstændigheder.