Tour de France-etapen kan starte ved Fjordenhus

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) var flankeret af Tour de France-direktør Christian Prudhomme og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på dagens pressemøde. Ude på flanken stod erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) og kulturminister Mette Bock (LA)

For kort tid siden blev der afholdt pressemøde på rådhuset. Her kom det blandt andet frem at pladsen foran Fjordenhus kan blive startområde for Vejle-Sønderborg-etapen.

Der var fornemt rykind i Vejle tidligere i dag. Tre ministre, inklusive statsminister Lars Løkke Rasmussen, direktøren for Tour de France-organisationen (A.S.O.) Christian Prudhomme samt Vejles borgmester, Jens Ejner Christensen, holdt nemlig pressemøde på rådhuset. Det skete i forbindelse med at Vejle er blevet tildelt starten af 3. etape af Tour de France anno 2021.

Der var både bevingede ord, pindemadder og bobler i glas, men umiddelbart var det mest interessante, at det kom frem, at Vejle Kommune ønsker at havnefronten ved Fjordenhus skal være startområde.

Vejles spektakulære havnefront med Fjordenhus, tegnet af den internationalt anerkendte kunstner Olafur Eliasson, er et af de steder A.S.O. ser nærmere på. Ønsket er, at havneområdet ved Fjordenhus kan anvendes som Tour-landsby, hvor startområdet blandt andet vil være,” stod der i det materiale, som pressen fik udleveret.

Adspurgt om dette, og nærmere detaljer om ruten, svarede Christian Prudhomme udenom med fransk elegance, ved at nævne, at der trods alt er mere end to år til planlægningen. Borgmester Jens Ejner Christensen blev en smule mere konkret, og sagde, at ”Havnen har en stor betydning for Vejle, og hvis det er muligt, vil det være en god idé.”

Der er nok næppe tvivl om at Fjordenus vil gøre sig godt på TV. Foto: Anders Sune Berg

En stor folkefest

Ellers nævnte borgmesteren, hvor glad og stolt han var over, at Vejle skulle være startby, og at han var overbevist om, at det ville blive en stor folkefest. Desuden kom han ind på, at det vil være oplagt at passere Jellinge-stenene på ruten.

Tour de France-direktør Christian Prudhomme turnerer i øjeblikket rundt i Danmark, og i samme ombæring skal han og resten af den franske delegation se nærmere på ruten. Der bliver dog næppe meldt noget konkret ud lige foreløbigt.

På pressemødet fik Prudhomme også nævnt, at han var begejstret for den store passion for cykling og glæde ved Tour de France, som han havde oplevet i Danmark de seneste 24 timer, hvor han har opholdt sig her.

Sidst men ikke mindst kom erhvervsminister Rasmus Jarlov ind på, at selve Tour de France kan blive en god forretning for Danmark. Det er verdens tredjestørste sportsbegivenheder, og mange millioner af TV-seere vil følge med fra etaperne i Danmark.

”Det er utrolig god promotion for Danmark, og Vejle og de andre byer, som ruten kommer forbi, bliver sat på landkortet,” sagde han.