Boldklub får regnskabet i mål - scorer første overskud i ti år

Foto: Vejle Boldklub

Vejle Boldklub kommer ud af 2018 regnskabet med et overskud på 1,5 millioner kroner.

Da forårssæsonen var spillet færdig i Nordic Bet Ligaen i 2016, havde Vejle Boldklub kun en håndfuld spillere på kontrakt, stod uden cheftræner, og klubben stod foran begyndelsen på den nye sæson med stor usikkerhed omkring fremtiden. I sommeren 2016 begyndte Vejle Boldklub sin nye rejse med ejerkonstellationen Klaus Eskildsen og Andrew Zolotko. Klubbens nye fremtid skulle bygge på, at Vejle Boldklub skulle være en forretning i balance. 

Dette skulle opnås gennem transfers, omkostningsbevidsthed og øgede kommercielle indtægter. Dernæst var det erklærede mål, at det ”nye” Vejle Boldklub indenfor sine første to år skulle sikre sig oprykning til Superligaen.

Vejle Boldklub oplevede i 2018 også, at der var et fyldt stadion tre gange, og man sluttede 2018 af med et tilskuersnit på 5.158. 

I forårets syv hjemmekampe i Nordic Bet Ligaen var snittet 3653, og i efterårets 10 Superliga-kampe var snittet 6.211. Dette har skabt en øget indtjening på Matchday-indtægter for klubben.

Det er blandt den øverste del af fodbold-Danmark, og regner man om til belægningsprocent i forhold til kapacitet, er der meget at være stolt over. 

Det er derfor også en tilfreds Vejle Boldklub direktør, der kommer med de vigtigste nedslag i klubbens 2018-regnskab.

"Jeg er naturligvis tilfreds. Vi kommer ud med et plus, efter vi har investeret i både spillertrup, holdet omkring holdet og klubbens organisation. Resultatet er forbedret i forhold til 2017 med DKK 8 mio. Samtidig har vores forretningsmodel vist sig at være både realistisk og bæredygtig. Vi har en markant fremgang i vores sponsortilgang i 2018 med mere end 100 nye sponsorer. Derudover har vi fået en landsdækkende hovedsponsor ind i Arbejdernes Landsbank og Al finans, der har tegnet en 3-årig aftale med Vejle Boldklub. Sidst men ikke mindst forventer vi også et plus for 2019-regnskabet, uanfægtet om vi spiller i Superligaen eller ej. Det er en situation, som vi har arbejdet hårdt for at komme i, og det glæder mig, at klubben ikke er truet på sin økonomi, men stadigvæk lægger lag på. Det arbejde vil jeg tillade mig at være tilfreds omkring," fortæller Henrik Tønder.

Du kan læse 2018 regnskabet her.