Undgå restitutionstid med fedtfrysning

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Er du træt af de uønskede fedtdepoter, som, til trods for en masse træning og sund kost, bare ikke vil gå væk? Men tanken om at skulle opereres eller være i fuld bedøvelse, tiltaler dig heller ikke? Fedtfrysning foregår via en fremgangsmåde, hvor ingen af ovenstående scenarier er nødvendige. Ved anvendelse af den FDA-godkendte CoolSculpting-teknologi kan du efter din behandling, som kan forventes at vare 60 min, tage hjem.

 

Derfor er fedtfrysning mildere end en fedtsugning

Forskellen er egentlig ret simpel. Fedtsugning er en kirurgisk metode, som foregår ved, at du er under lokalbedøvelse eller fuld bedøvelse. Det betyder, at der decideret bliver fjernet fedtceller fra et bestemt område, og det område skal efterfølgende hele. Det er derfor ikke utænkeligt, at du skal være sygemeldt i 10-14 dage efter en fedtsugning. Fedtfrysning er en risikofri behandling, som foregår uden kirurgi. Det betyder bogstavelig talt, at du, efter din behandling, kan fortsætte dagen som ellers planlagt.

Er der virkelig ingen bivirkninger ved fedtfrysning?

Vi er selvfølgelig alle forskellige og nogle vil efterfølgende være påvirket af milde bivirkninger. De bivirkninger du kan opleve, er dog intet sammenlignet med 14 dages sygemeldelse. Nogle oplever små bivirkninger som prikken på det område, du har fået behandlet, andre får blå mærker, hvor håndtagene har siddet og sommetider kan du være en anelse hævet. Det er dog intet, der vil have en væsentlig betydning for din hverdag og hvad du har planlagt for resten af dagen.

 

Hvem kan benytte sig af fedtfrysning?

Selvom fedtfrysning er en ikke-kirurgisk behandling og med meget færre bivirkninger end fedtsugningen, så kræver det stadig, at du har en konsultation inden behandlingen. Det er ikke noget, de enkelte steder blot har bestemt, det er lovpligtigt ifølge Sundhedsstyrelsen. Konsultationerne er til for, at du kan blive vejledt bedst muligt og så dit ønskede behandlingsområde kan blive vurderet, og din behandlingsplan tilpasset til lige netop dig. Der er dog tilfælde, hvor fedtfrysning ikke kan lade sig gøre. Det er bl.a.:

 

  • Hvis du er meget overvægtig
  • Har Raynauds syndrom
  • Pacemaker
  • Nedsat leverfunktion

 

Hvad koster en fedtfrysning?

Prisen på en fedtfrysning afhænger af, hvor på kroppen din behandling skal foretages samt hvor mange påsætninger, der anbefales på det ønskede område. Priserne i Danmark ligger dog typisk på mellem 4.500 - 10.500 kroner per behandling. Det er blandt andet dette, du vil blive vejledt omkring til en typisk konsultation, da antal behandlinger oftest også hænger sammen med, hvad dit ønske er.