Tanker om graviditetstøj

Foto: Shutterstock

Annoncørbetalt indhold

Når man finder ud af at gravid, så er det typisk på et tidspunkt, hvor maven ikke er blevet stor endnu - den ligner bare sig selv. Men sådan kommer det ikke til at fortsætte. Kroppen ændrer sig nemlig meget, når man er gravid, og derfor bliver det også for de fleste nødvendigt med en helt ny garderobe, hvor man altså får noget tøj i større størrelser og noget tøj, der generelt er mere behageligt at have på.

Så herunder kommer nogle af de overvejelser, man kan gøre sig, når man skal på jagt efter graviditetstøj.

Komfortabelt og flot til kroppen

Det, som de fleste nok mener er vigtigst, i forhold til graviditetstøj, er, at det skal være komfortabelt at have på. Når man er gravid, er det ikke lige alle tidspunkter, at man har det allermest komfortabelt - man har trods alt et levende væsen inde i maven - og derfor er det også vigtigt med graviditetstøj, der i hvert fald ikke gøre det mere ukomfortabelt. Derudover er der også mange, der synes, at det er dejligt med noget tøj, der også fremhæver maven, fordi det jo bare er meget smukt at være gravid - så det skal da fremhæves.

Spar penge på tøjet hvis det er muligt

Et helt andet aspekt i forhold til graviditetstøj er prisen. Det kan nemlig godt føles som rigtig mange penge på kort tid, fordi man skal skifte mange ting i garderoben - og så er det ovenikøbet for tøj, som man kun kommer til at gå i i omkring et års tid. Så hvis det er muligt, er der nok også mange, der ønsker at spare lidt penge på graviditetstøjet. Det er selvfølgelig oplagt at genbruge en masse af det tøj, man har fra en tidligere graviditet - men hvis man ikke har været gravid før, så er det selvfølgelig ikke muligt.

Her kan man overveje, om man skal ud og kigge i nogle genbrugsbutikker og se, om de har noget flot tøj til gravide kvinder. Og ellers kan man måske være heldig at have en veninde eller søster, som har noget aflagt graviditetstøj. Så føler man måske ikke, at det er en lige så stor udgift.