Stil i XL: Dette tøjmærke henvender sig specielt til større kvinder

Foto: Shutterstock

Kroppe findes i utallige former og størrelser. Desværre tager mange tøjmærker og -forhandlere ofte deres udgangspunkt i de uopnåelige kropstyper, som du jævnligt ser i magasiner og på de sociale medier.

I nyere tid er der dog sket en markant ændring. Kroppe repræsenteres nu i mange forskellige afskygninger. Både appelsinhud, frodighed og andre normale kropstræk indgår nu i de reklamer, som du både finder online og i de trykte modeblade. Og flere og flere forhandlere henvender sig i vores tid specifikt til dem af os, der har lidt ekstra på sidebenene. 

Markedet for tøj til større kroppe 

For et par årtier siden havde folk i størrelse XL meget få muligheder, når det kom til køb af tøj. Ofte blev de nødt til blot at købe, hvad end de kunne passe, fordi udvalget var så begrænset. Men tingene har ændret sig.

I dag kan du som plus size både i butikkerne og online tilgå brede og brogede sortimenter, der omfatter noget for enhver smag. Én af de store danskeres foretrukne indkøbsside er i denne forbindelse Amamiko

Farverigt tøj i store størrelser hos Amamiko 

Der har længe været konsensus om, at sort slanker, at lyse farver fremhæver fedtdepoter, og at overvægtige mennesker for alt i verden bør undgå at iklæde sig horisontale striber. I løbet af de seneste par år har vi dog fået en kropskultur, der for det meste søger at hylde alle kropstyper – også dem, du ikke finder på catwalken til modeshows. Derfor er flere og flere tøjmærker og forhandlere også begyndt at opfordre til farver uanset kropstype.

Amamiko er en dansk online forhandler af tøj, som særligt henvender sig til kvinder i størrelse 44 til 56. På webshoppen finder du både kjoler, bluser, sko, bukser og alt andet, du kunne mangle. Fælles for det meste af tøjet er, at der netop er godt knald på farverne.

Du bør ikke skamme dig over din krop. Og med Amamiko har du muligheden for at fejre hver eneste kurve.