Sådan undgår du stress - 5 gode råd

I denne tids præstationssamfund bliver flere og flere ramt af stress - det er en kendsgerning og det er en usund udvikling. Denne udvikling har også skabt grundlag og incitament for, at vi tilegner os mere og bedre viden om stress, og vi er i dag meget klogere på, hvordan vi kan behandle stress - men også på, hvordan vi kan forebygge lidelsen. 

Er du interesseret i at vide mere om, hvad du selv kan gøre for at undgå at blive ramt af stress? Hvis ja, så kan du med fordel læse videre herunder, hvor vi giver dig 5 gode råd til, hvordan du kan passe godt på dit mentale helbred.

Motion gør underværker 

Når vi taler om, at motion er sundt, så handler det ikke alene om vores fysik. Når du får pulsen op, så frigiver din hjerne lykkehormoner, og den kommer af med de ophobede stresshormoner, der frigives, når du er under pres og forbrændes, når du er fysisk aktiv og i gang. 

Gør dig umage med at sætte sunde grænser

Stress forekommer ofte, når vi oplever, at vi mister kontrollen over vores hverdag. Og her handler det om at sætte grænser. Jo bedre du bliver til at sortere i dine arbejdsopgaver - både i hjemmet og på arbejdspladsen - jo mindre stresset vil du føle dig. Det kan være svært at sætte grænser, men det er en god investering at øve sig.

Rejs og prioritér gode oplevelser og tilhørende minder

Hvis du føler dig uoplagt, stresset og urolig, så bør du tage det alvorligt - hvis du kan fange tilstanden i opløbet, så gør du dig selv og dit helbred en stor tjeneste. Bestil en afbudsrejse, book et ophold på et sparessort eller tag nogle dage i sommerhus. Livet bør handle om de ting, der giver os glæde, ro og gode minder.

Praktiser taknemmelighed og meditation

Du har sikkert hørt det før, og måske du har slået det hen, men noget så simpelt som at indføre en taknemmelighedspraksis i din hverdag kan gøre en verden til forskel for dit mentale helbred og dit stressniveau - og det samme gælder for meditation.

Du kan altså med få virkemidler gøre en aktiv indsats for effektivt at forebygge stress ved at praktisere meditation, mindfulness og taknemmelighed.