Sådan pakker du til den aktive ferie

Foto: Pexels

Hvad end din sommerferie skal bruges på vandretur, i bjergene eller en storbyferie i Berlin, så har mange rejseformer det til fælles, at de hører under kategorien "aktive rejser".

En aktiv rejse giver som regel en masse gode oplevelser, en masse motion og en fornyet energi. Derudover er det en skøn måde at bruge sin ferie på - særligt, når praktikken er på plads.

En aktiv rejse stiller nemlig nogle krav til din pakning, da du er nødt til at tænke praktisk først og fremmest. 

Læs med herunder, hvor du får vores bedre råd til at pakke til den aktive ferie. 

Komfortabelt og praktisk tøj 

Når du skal på en aktiv ferie - uanset om det er en storbyferie eller en naturvandring - så er det afgørende for den gode oplevelse, at du klæder dig praktisk og komfortabelt. 

De stramme jeans og spidse sko går ikke an her, og de kan skabe ubehag og de hindrer din bevægelsesfrihed. Når du skal gå meget, er det vigtigt at have gode sko og tøj med en høj fleksibilitet. Der findes masser af god påklædning til formålet, og det kan godt betale sig at investere i komfortabelt vandretøj forud for den aktive ferie.

Udover komfort må du naturligvis også pakke efter vejr og øvrige forhold. 

Udstyr og praktik 

På en aktiv ferie går man meget, og afhængigt af ferietypen, kan der være lang mellem de forskellige destinationer. Du bør derfor altid sikre, at du har det gode udstyr med på ferien. En god rygsæk til rejsen, der sidder godt og passer i størrelsen, er et "musthave". Derudover kan der være nogle individuelle behov - måske en vandrestav, måske en schweizerkniv. Helt almindelige nødvendigheder som håndsprit, vådservietter og tilsvarende er også gode at huske. 

Med udstyret og praktikken på plads, har du alle de gode forudsætninger for at få en god aktiv ferie.

Uden vand og drikke

Sidst, men ikke mindst, er det selvfølgelig vigtigt at have styr på dine basale behov. Når du skal ud at gå og bevæge dig meget, så er det vigtigt at have rygsækken pakket med en god madpakke, snacks og drikkevarer. En god termoflaske til varme eller kolde drikke og en madkasse, der kan holde en ønsket temperatur, er derfor gode investeringer til den gode rejse.