Sådan laver du den bedste self-care-dag!

Vejle24.dk

Nogle dage er alt, der skal ske, at du gør noget godt for dig selv og for dit mentale velvære. En self care-dag kan se ud på mange måder, og kun du kan skræddersy den perfekte dag for dig.

Du får dog nogle inspirationer til, hvordan din self care-dag kan se ud i denne artikel! Således skal du nok lykkes med at få den bedste dag, der omhandler dig.

 

Hop i natbukserne og pak dig godt ind

Første skridt til en vaskeægte selvforkælelsesdag er simpel: du skal have dine natbukser på. Og så skal du have købt stort ind af puder, for nu skal du kunne grave dig godt ned i din seng. Men før du pakker dig alt for godt ind, skal du sørge for at have alle dagens snacks klar og inden for rækkevidde, så kun ved toiletbesøg at det er nødvendigt at bevæge dig ud fra dit værelse.

Hvis du har brug for din selvforkælelsesdag, fordi du trænger til at pleje dit mentale helbred, kan det være en god idé også at sætte tid af til meditation eller mild yoga/nogle udstrækningsøvelser, så du aktiverer kroppen skånsomt. Det er vigtigt at komme i kontakt med sine følelser, hvis det hele virker uoverskueligt, så du ikke kun plejer dig selv for denne ene dag men også for dit fremtidige velvære!

 

Lav en god aftensmad

En krop er rigtig glad, når den får god næring. Lav en portion aftensmad, hvor du bruger de ekstra kroner på at få de ekstra lækre grøntsager i maden. Nyd at bruge tid på at være optaget af at lave maden, kæl for retten med spændende krydderier, lad retten simre lige ti minutter mere end ellers og servér retten sammen med noget en drikkelse, du elsker.

Det er vigtigt at lytte til kroppen og tage pauser, når det er nødvendigt!