Sådan får du dine penge til at vokse

Foto: Shutterstock

Hvis du har en mængde penge stående, som du ikke ved, hvad du skal bruge til, kan det være en rigtigt god idé at investere dem i noget. Penge, der bare står på en konto, bliver med tiden mindre og mindre værd på grund af inflationen. Derfor er det nødvendigt at sætte dem i aktiver, hvis du vil bevare den værdi, du har akkumuleret. Samtidig giver det dig en mulighed for at få din formue til at blive større, hvis du investerer dem smart.

Her er to gode råd til dig, der gerne vil komme i gang med at investere.

Benyt dig af foreninger og fællesskaber

Som ny investor kan det være lidt af en mundfuld at finde hoved og hale i den store verden, som formuepleje kan være. Derfor er det en rigtigt god idé at trække på fællesskaber og foreninger, der kan rådgive dig og hjælpe dig med at sætte dine penge i noget, der er sikkert og fordelagtigt. Der findes mange fonde og foreninger, som man kan betale et beløb til. Så sørger foreningen for at diversificere investeringen i sikre og lovende aktier og obligationer, så pengene kan vokse.

Husk at diversificere dine investeringer

Jo flere forskellige ting, du investerer penge i, jo mindre bliver risikoen for at miste et stort beløb til en investering, der viser sig at kollapse. Derfor er det altid en rigtigt god idé at sprede dine investeringer i mange forskellige ting. Den altoverskyggende tendens på hele markedet er, at de fleste ting stille og roligt stiger i værdi i løbet af årene. Derfor kan du være forholdsvis sikker på at få et moderat afkast, hvis du blot investerer i nok ting på en gang og væbner dig med tålmodighed.

Hvis du har en stor tro på et bestemt aktiv, er det selvfølgelig også en mulighed at sætte rigtigt mange penge i det. Her er investeringen noget mere eksplosiv end en diversificeret investering. Hvis den giver pote, vil du blive belønnet med et højt afkast, men der er også en risiko for, at investeringen fejler, og du vil komme til at miste et stort beløb på din investering. Derfor er det vigtigt at være afklaret med risikoen, hvis du vælger at sætte mange penge i enkelte aktiver.