Bliv klogere på pension

Foto : Pexels

Synger dit arbejdsliv på sidste vers, eller er du allerede godt i gang med at nyde dit otium? Så har du formentlig indbetalt penge til din pension gennem det meste af dit liv på arbejdsmarkedet. Men der er en lang række ting, der er værd at vide, når det gælder pension, og for mange kan det virke uoverskueligt at finde hoved og hale i det hele. Derfor har Seniorfolk skrevet en lang række artikler, der fokuserer på alt fra ældrecheck til forskellige pensionsordninger, så du kan blive klogere på din økonomiske fremtid som pensionist.

Overblik over pensionsordninger hos Seniorfolk

Der findes flere forskellige typer pensioner i Danmark, og det kan være svært at komme frem til, hvilken man skal vælge. Når du bliver folkepensionist, får du dog helt automatisk udbetalt ATP Livslang Pension hver måned. Det er danskernes fælles og lovpligtige pensionsordning, som du indbetaler til, når du er mellem 16 og 67 år og arbejder mere end ni timer ugentligt. ATP Livslang Pension er en ekstra indtægt, der lægges oveni folkepensionen og bidrager til at sikre dig et bedre liv, når du går på pension. 

Derudover findes der aldersopsparing, hvilket er en pensionsordning, der gør det muligt at spare op til livet som pensionist på en fleksibel og skattevenlig måde. Når du rammer pensionsalderen, kan du få hele din aldersopsparing udbetalt på én gang, og derudover skal du ikke betale skat eller andre afgifter af det beløb, du har sparet op. Aldersopsparingen påvirker heller ikke din folkepension eller andre eventuelle offentlige ydelser.

Hos Seniorfolk kan du læse mere om ATP Livslang Pension og aldersopsparing samt mange andre pensionsrelaterede emner.

Investering i aktier for seniorer

Udover informative artikler om pensionsordninger har du hos Seniorfolk også mulighed for at blive klogere på investering i aktier for seniorer. Aktieinvestering er blevet en populær måde at spare lidt ekstra op til pensionen på eller blot at få et afkast på sine penge. Ønsker du at investere i aktier, er der flere ting, du skal være opmærksom på, og det er vigtigt at pointere, at det ikke er risikofrit.

Seniorfolk har skrevet en artikel, der omhandler aktieinvestering for seniorer og giver dig basisviden om, hvilke aktier og hvilken handelsplatform du bør vælge. Bliv klogere på alt fra pension, ydelser og satser hos Seniorfolk. Så er du med til at sikre dig selv økonomisk tryghed i dit liv som pensionist.