Overvejer du at skifte arbejde? Så læs her

Foto: Unsplash

Dette er sponsoreret indhold 

For mange er det en stor beslutning at skifte arbejde, en stor beslutning, der kan være svær at træffe. Der er nemlig ofte både fordele og ulemper ved at være på en arbejdsplads, og med mindre du bliver dårligt behandlet eller har fået et bedre tilbud, så kan det være svært at tage ud og søge bedre, også selvom din arbejdsplads måske kun opleves som middelmådig for dig og dit velbefindende.

Lige her kan du blive klogere på, om det alligevel er den rette beslutning for dig at søge nye udfordringer, læs med nedenfor.

Overvej fordele og ulemper

Det første skridt, der ofte giver en masse klarhed, er at opveje fordele og ulemper ved din arbejdsplads. Mens fordelene kan være godt fællesskab, god firmapension, en acceptabel løn, så kan ulemperne være mangel på udfordring, dårlige arbejdsvilkår og dårlig stemning.

Den bedste måde at lave en liste over fordele og ulemper, er ved at sætte sig ned med et stykke papir og en kuglepen. Lav eventuelt en kop te eller kaffe, og tag dig god tid til at tænke over din arbejdssituation. I sidste ende har du måske svaret helt uden at lave listerne, du har bare ikke taget ”snakken” med dig selv endnu.

Kig efter nyt arbejde

For mange kan det virke forkert at kigge efter nyt arbejde, mens de allerede har en stilling, især hvis det er et nyt arbejde af samme slags. Det virker nemlig næsten som et personligt angreb, mod den virksomhed, som du på nuværende tidspunkt er ansat i.

Husk dog at det er dit liv, og det handler om din arbejdsglæde, fremfor alle andres. Det er ganske tilladt at søge nyt arbejde, selvom du allerede har et. Det handler blot om at gøre det på en ordentlig og anstændig måde.

Hvis du skulle blive kaldt til jobsamtale, så sørg for at være ærlig omkring din nuværende situation, så vil det heller ikke ødelægge dine chancer for at få et nyt job. Din ærlighed vil måske en dag rykke dig tættere på toppen af listen over mulige kandidater.

Er du ordentligt dækket?

Noget af det, der holder mange tilbage fra at skifte arbejde, er, at de ikke kan klare en periode uden arbejde. Hvis det er tilfældet, så overvej at melde dig ind i en a-kasse. En a-kasse giver dig nemlig både sikkerhed, hvis du skulle blive fyret, men den tillader dig også at tage nogle karrieremæssige chancer. Sæt dig ind i reglerne og find den, der passer bedst til dig.