Ny hvalp i hjemmet? – sådan kommer I godt fra start

Har du og familien besluttet jer for at udvide hverdagen med en firbenet ven i form af en lille hundehvalp, så er I nok lige nu i en situation, hvor I kun kan få for lidt gode råd. For med en ny hvalp i hjemmet kommer der fart på feltet, og det betyder, at I får travlt fra nu af. Du vil naturligvis gerne så godt som muligt fra start, og det kan du blandt andet finde inspiration til lige her. Så læs med, og bliv en smule klogere på, hvordan I netop kommer godt fra start med en lille ny hvalp.

 

Få styr på hele udstyret – har I noget i gemmerne?

Først og fremmest kan vi pointere, at der ikke kun er tale om at anskaffe sig selve den fine hvalp. Der skal også en masse udstyr til – især hvis det er første gang, at I får en hvalp med hjem. Der skal være styr på både hundefoder, halsbånd, godbidder, legetøj, mad- og vandskåle for bare at nævne nogle få eksempler.

 

Det vil være en fordel for de fleste, hvis det altså ikke er første gang, at man får en ny firbenet og pelset ven. For det kan betyde, at man allerede har noget af det helt grundlæggende udstyr liggende. Men du kommer ikke udenom at skulle på udkig efter tilbehør på trods af det. Hundefoder er et godt eksempel her.

Læs også: Derfor skal du ikke lade sin telefon i en lufthavn

Beslutningerne inden det hele rigtig går løs  

Men helt grundlæggende set er det også centralt at huske på, at det at anskaffe sig en hundehvalp – eller alle andre slags dyr for den sags skyld – ikke bare lige er noget, man gør. Det kræver en masse gode og velovervejede tanker, som man ikke kan være foruden.

 

I skal både overveje, om det skal være en hund, måske en kat eller et tredje dyr, som I skal bringe ind i familien. Der skal tænkes over racer, størrelser, og om I vil have en hanhund eller en hunhund.

 

For at sikre at I kommer bedst muligt i mål med ønsket om at bringe et dyr ind i familien, er det vigtigt, at I tager en hel del tålmodighed med i processen. For det kan tage tid at finde frem til den helt rigtige løsning for begge parter. Der skal helst være et godt match mellem både de praktiske overvejelser og ønsket om en ny hundehvalp.