Hvorfor er mit internet så langsomt?

Foto Pexels

Der er intet mere frustrerende end et langsomt internet. Når man skal streame film, sende en mail eller uploade billeder på Instagram, så gider man ikke sidde og vente i uendeligheder, mens det lille irriterende hjul snurrer og snurrer på skærmen. Vores liv er simpelthen for kort til et langsomt internet!

Der kan være mange grunde til, hvorfor dit internet kører så langsomt som det gør. I denne artikel forklarer vi, hvorfor din forbindelse potentielt kunne være dårlig, og hvordan du kan løse problemet. 

Tjek placeringen af din router

Ja, placeringen af din router kan faktisk betyde noget for din internethastighed. Først og fremmest bør din router aldrig stå på gulvet. Sæt den op på en hylde eller skrivebordet, så kan den bedre få kontakt til dine enheder. Hvis du bor i et stort hus eller lejlighed, så placer routeren i det rum, hvor du for eksempel har dit fjernsyn eller din computer. Nogle routere kan ikke få kontakt til diverse enheder, hvis den skal række igennem en tyk betonmur. 

Brug kabler til dine enheder

Selvom trådløst wifi burde fungere nogenlunde, så er det ikke alle enheder, som kan køre lige hurtigt på den trådløse forbindelse. Vi anbefaler at du bruger et kabel fra dit internet til enheder som din TV boks, Apple TV eller din spillekonsol. Med et kabel er du næsten garanteret at forbindelsen kører som den skal, medmindre der er noget i vejen med selve routeren. 

Støjkilder kan svække dit internet

Måske lyder det lidt underligt, men elektroniske enheder udsender "støj", som kan forstyrre dit internet. Det kan for eksempel være bluetooth-udstyr, højtalere, babyalarmer og mikroovne. Støjsignalet kan ramme dit wifi og forstyrre forbindelsen. Løsningen er simpelthen at slukke alle enheder, som ikke er i brug, så signalerne ikke rammer hinanden.

Skift internetudbyder eller bredbåndspakke

Hvis du har tjekket alle ovenstående punkter, og dit internet stadig er langsomt, så kan det være et problem med din udbyder. Alle udbydere tilbyder forskellige wifi-pakker med forskellige hastigheder. Hastigheden måles i enheden megabit, og jo højere tallet for megabit er, jo hurtigere er internettet. 

En løsning på et hurtigere internet kunne være at skifte udbyder eller bredbånd til en pakke med højere megabit. Du kan læse mere på denne guide til hurtigt bredbånd og finde den løsning, som passer bedst til dig.