Forlover til bryllup – HUSKELISTEN

Foto: Shutterstock.com

Sponsoreret indhold 

Hvad er en forlover? Forloveren er en person, som er udpeget af gommen til at stå ham bi’ på bryllupsdagen og meget andet. Ofte er det gommens bedste ven, bror, far eller anden familie der bliver udvalgt som forlover.

Da du sagde JA til denne fornemme opgave med et stor smil, så var der måske visse forpligtelser du ikke havde overvejet, specielt den rolle du har til bryllupsfesten.

Her er din huskeliste.

Polterabend

Der er tradition for at forloveren arrangerer en polterabend for gommen. Denne må ikke gå stille for sig, nu er det snart slut med at føjte ude i byen som i gamle dage - han skal giftes. Det er en dag hvor gommens mandlige venner tager styringen og laver lidt sjov. Det kan være oplevelser så som elastikspring og pinlig udklædning – for nogen en ordentlig tår at drikke. Det er en dag præget af grænser der overskrides for gommen og en festdag uden lige.

Hjælpe gommen

Vær en god ven på bryllupsdagen og i tiden op til, sørg for at gommen ikke glemmer noget - det er den perfekte forlover.

Transport

Vielsesringe

Tøj

Kom ikke for sent mv.

Bryllupstalen

Der er tradition for at forloveren holder en tale. JA du hørte rigtigt, denne tale kræver forberedelse. Når du har skrevet den, så øv dig på talen, læs den op højt. Brug de nedskrevne ord når du skal holde talen, det er helt normalt at læse op fra papirer, selv kronprinsen gør det. Vil du gerne imponere med denne tale så find hjælp og inspiration hos festsange & taler her.

Den kirkelige handling

  • I mange tilfælde så er det forloveren der bærer ringene til præsten i kirken.
  • Ankommer med gommen og går som sidste mand fra kirken.
  • Svar på spørgsmål fra gæsterne, hjælp dem i den rigtige retning, før og efter vielsen.

Bryllupsfesten

De stærke traditioner er for længst borte, gå i samråd med brudeparret og toastmaster og spørg ind til hvad din rolle skal være. Nogen opgaver vil toastmasteren måske gerne af med og de nygifte har måske specielle ønsker.

Sørg for at have en god placering under middagen, ikke for langt fra brudeparret og så alle kan høre dig når du taler.

Ideer:

  • Ha’ et lommetørklæde klar, just in case!
  • Kend toastmasterens plan.
  • Vær opmærksom på gæsterne.
  • Vær opmærksom på gommen, ser han godt ud, har han det hele.
  • Vær forsigtig med alkohol på denne dag.