Føl dig sikker med engangskatetre til mænd

Foto Pexels

Vandladningsproblemer hos mænd er en almindelig lidelse. Alligevel tøver mange mænd med at gøre noget ved problemet. Det kan føles grænseoverskridende at søge hjælp, og det kan være svært at tale om.

Men det er vigtigt, at du ikke lider i stilhed, hvis du har problemer med at lade vandet. Der er nemlig hjælp at hente. I dag findes der flere effektive engangskatetre til mænd på markedet. Med det rette engangskateter kan du komme dine vandladningsproblemer til livs og få tryghed og frihed til at leve et helt normalt og aktivt liv.
 

Få en sikker kateterisering med engangskatetre til mænd

Et engangskateter er et sikkert alternativ, når du ikke kan lade vandet på normal vis. Et kateter er et lille rør, der føres gennem urinrøret og ind i blæren. Typisk skelner man mellem to typer af katetre: engangskatetre, der kasseres umiddelbart efter brug, og permanente katetre, der bliver siddende.

I dag foretrækker de fleste kateterbrugere engangskateteret, da det er sikkert, bekvemt og mindsker risikoen for urinvejsinfektioner sammenlignet med permanente katetre. Der findes flere engangskatetre på markedet, der varierer i både form, design og størrelse.

SpeediCath-engangskatetre til mænd

Coloplast har udviklet de innovative SpeediCath-katetre. Med SpeediCath-katetre er du sikret en hygiejnisk kateterisation, hvor brugervenligheden er i top. SpeediCath-katetrene er derfor det foretrukne valg blandt mange kateterbrugere. De byder på mange fordele, såsom:

  • En glat og ensartet overflade, der minimerer risikoen for skader på urinrøret
  • Er overfladebehandlede og klar til brug
  • Har et intuitivt design og er lette at bruge.
     

Sådan anvender du engangskatetre til mænd

Inden du går i gang med at afprøve engangskatetre, skal du altid have grundig oplæring af en sygeplejerske. Mange er lidt nervøse første gang, de skal kateterisere. Men med grundig vejledning og lidt øvelse bliver det hurtigt lettere.

Hvordan du præcis indfører et engangskateter afhænger af katetertype. Men der er nogle generelle råd, du kan følge, for at sikre en god rutine:

  1. Find et velegnet sted at kateterisere, hvor du har den nødvendige plads og ro, så du ikke bliver forstyrret.
  2. Vask dine hænder grundigt, inden du starter, og hav dit kateter og nødvendigt tilbehør klar.
  3. Vask også forsigtigt omkring urinrørets åbning med vand og en mild sæbe.
  4. Har du svært ved at indføre katetret, kan det hjælpe at hoste et par gange samtidig med, at du bevarer et let pres på kateteret.

Meld dig ind i Coloplast Care og få gratis vareprøver på engangskatetre

Hvis du er usikker på hvilket engangskateter, der passer bedst til dig, kan du med fordel tilmelde dig Coloplast Care.

Coloplast Care er et støttetilbud, hvor du kan få råd og vejledning til din hverdag som kateterbruger. Hvis du er usikker på hvilke engangskatetre, der er de rette for dig, har du også mulighed for at bestille gratis vareprøver gennem Coloplast.  Dermed kan du afprøve flere produktvarianter, så du kan finde dem, der passer til dig og gør din hverdag lettere.

Derudover får du adgang til inspiration, relevante informationer og gode råd til livet som kateterbruger generelt. Har du spørgsmål eller brug for vejledning, kan Coloplasts kompetente sygeplejersker også hjælpe dig med at besvare dine spørgsmål og give dig den nødvendige støtte. Med Coloplast Care kan du dermed føle dig mere tryg og sikker i din hverdag som kateterbruger.