Få hjælp, hvis alkoholen har taget over

Foto: Annoncør

Annoncørbetalt indhold

Har du tænkt på, at det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen, hvis du ikke har en lille promille i blodet? Måske der er sket noget i dit liv, der har gjort, at det er svært at overskue de samme ting, som du kunne før. For nogle betyder det nogle gange, at man tyer til alkoholen, som måske kan være med til at dulme tankerne og få ro på.

Alkohol medfører desværre også bare ofte, at der er nogle ting, man ikke længere kan og at der er et ansvar, der er svært at leve op til. Det er ikke sikkert, det føles som noget, der har overtaget din hverdag fuldstændig, men det rammer måske hårdt, hvis du er nødt til at sige til familien, at du ikke kan hente til fritidsaktiviteten eller køre til jobsamtalen, fordi du ikke er i stand til at køre. Læs mere om alkoholmisbrug her.

Kom i behandling ved professionelle

Det er svært at anerkende, at man har en udfordring, men hvis du allerede er nået dertil, er du langt. Så er næste skridt måske i virkeligheden at sige ja til behandling – og det kan være endnu sværere. Et af de forløb, der har vist sig at have rigtig gode resultater ved alkoholmisbrug, er, at du får en fem til seks ugers indlæggelse, der bliver fulgt op af et online forløb i 11 måneder.

Forhåbentlig kan det være med til at give dig nogle værktøjer, der gør, at du bedre kan håndtere hverdagen og måske kan lade alkoholen stå på hylden, også i situationer, hvor du tidligere ville have rakt ud efter den. Det handler først og fremmest om, at du kommer til at føle dig tryg i det, du gør, og det er noget af det, du forhåbentlig vil kunne opnå gennem et sådant forløb.