Disse 6 argentiske spillere er det største som har spillet for FC Barcelona

Foto : Pexels

Barcelona har en lang og stolt historie fyldt med talentfulde spillere fra hele verden, og blandt dem er argentinerne nogle af de mest mindeværdige.

Fra Diego Maradona til Lionel Messi, argentinske spillere har skabt uforglemmelige øjeblikke og bidraget væsentligt til klubbens succes. Her er en dybere indsigt i seks af de bedste argentinske spillere, der nogensinde har båret den ikoniske blå-røde trøje.

Det skriver netmediet Barca Fans.

Diego Maradona

Diego Maradona er måske bedst kendt for sine bedrifter med det argentinske landshold, men hans tid i Barcelona var også bemærkelsesværdig, selvom den var kort. Maradona ankom til Barcelona i 1982 fra Boca Juniors, hvilket markerede hans første eventyr i europæisk fodbold. Selvom han kun spillede for klubben i mindre end to sæsoner, efterlod han et uudsletteligt indtryk.

Han scorede 38 mål i 58 kampe og tryllebandt La Liga-fans med sin magi på banen. Maradonas præstation i El Clasico, hvor han fik en stående ovation fra Real Madrid-fans, er legendarisk. Hans tid i Barcelona sluttede dog brat efter en voldsom kamp mod Bilbao i 1984, hvilket banede vejen for hans ikoniske skifte til Napoli.

Roberto Bonano

I begyndelsen af 2000'erne var Barcelona i en overgangsfase, og Roberto Bonano blev hentet ind som en del af denne ombygning. Bonano kom til klubben i 2001 fra River Plate og blev straks installeret som førstevalgsmålmand.

Trods en vanskelig periode for klubben, hvor de kæmpede for konsistens, formåede Bonano at fastholde sin position i det meste af 2001/02-sæsonen. I løbet af 2002/03-sæsonen mistede han dog sin plads til den unge Victor Valdes og forlod til sidst klubben i 2003 efter 51 optrædener, og fortsatte sin karriere hos Real Murcia.

Javier Saviola

Ved århundredeskiftet var der store forventninger til Javier Saviola, som blev set som Argentinas næste store stjerne. Saviola sluttede sig til Barcelona i 2001 fra River Plate, og hans debut-sæson var lovende med 17 mål, hvilket sikrede ham en plads i FIFA 100 i 2002.

Desværre toppede Saviola aldrig sin debut-sæson og scorede mere sporadisk i de efterfølgende år. Hyppige trænerskift og fremkomsten af andre talenter betød, at Saviola blev sendt på lejeophold til Monaco og Sevilla. I 2007 forlod han til sidst Barcelona til fordel for ærkerivalerne Real Madrid, efter at have scoret 70 mål i 170 kampe.

Javier Mascherano

Javier Mascherano var en alsidig spiller, der kunne dække flere positioner, hvilket gjorde ham uundværlig i Barcelona. Mascherano kom til klubben fra Liverpool i 2010 og blev hurtigt kendt for sine præcise afleveringer og solide tacklinger, uanset om han spillede som defensiv midtbanespiller eller forsvarsspiller.

Hans konstante og pålidelige præstationer sikrede ham spilletid i alle konkurrencer, og han vandt adskillige trofæer, herunder 5 La Liga-titler, 2 Champions League-titler og 2 FIFA Club World Cup-trofæer. Mascherano blev endda kåret til Barcelonas Årets Spiller i 2013-14 sæsonen og blev nomineret til FIFPro’s World XI fem år i træk. Han forlod klubben i 2018 for at slutte sig til Hebei Fortune i Kina.

Gabi Milito

Gabi Milito, en robust forsvarsspiller, sluttede sig til Barcelona fra Real Zaragoza i 2007. Han blev hurtigt en fast bestanddel i Barcelonas forsvar, især under Pep Guardiolas succesfulde æra.

Militos tid i Barcelona blev præget af hans stærke hovedspil og kampgejst, hvilket hjalp ham med at vinde fire store trofæer, herunder 2 La Liga-titler og Champions League i 2011. Efter fire år i klubben vendte Milito tilbage til Argentina og sluttede sin karriere hos Argentinos Juniors.

Lionel Messi

Ingen spiller er mere synonym med Barcelona end Lionel Messi. Messi, der tilbragte størstedelen af sin karriere i klubben, har slået utallige rekorder og leveret uforglemmelige præstationer. Han scorede 672 mål i 778 kampe, hvilket gør ham til klubbens alletiders topscorer.

Hans 50 mål i La Liga-sæsonen 2011/12 og samlede 73 mål i alle konkurrencer samme sæson er blot nogle af hans mange bedrifter. Messi vandt også 10 La Liga-titler og 4 Champions League-trofæer. Hans seks Ballon d’Or-titler som Barcelona-spiller cementerer hans status som en af de største nogensinde. Messi forlod Barcelona til PSG i 2021, men hans arv i klubben forbliver uovertruffen.

Disse seks argentinske spillere har hver især sat deres præg på Barcelonas historie, fra Maradonas magiske øjeblikke til Messis rekordbrydende karriere. Deres bidrag har været uvurderlige, og de vil altid blive husket som nogle af de bedste argentinske spillere, der nogensinde har spillet for Barcelona.